ZOHM v Lillehammeri: v druhom zápase tesná prehra Sloveniek s Českom

LILLEHAMMER (SZĽH) - Slovenské reprezentantky prehrali svoj druhý zápas na Zimných olympijských hier mládeže v Lillehameri. V rámci olympijského hokejového turnaja tesne podľahli českým rovesníčkam 1:2. Jediný gól nášho tímu zaznamenala v prvej tretine Patrícia Agoštonová.


Pohľad do Kristins Hall, kde sa hrajú zápasy hokejového turnaja ZOHM 2016

ČESKO - SLOVENSKO 2:1

Zverenky trénera Andreja Schöbera prehrávali od 5. minúty po góle českej hráčky Martiny Exnerovej, lenže už po minúte dokázali vyrovnať gólom Patrície Agoštonovej. V prvej tretine mali k dispozícii ešte 90-sekundovú presilovku, no nevyužili ju. Pomer striel bol v prvej časti vyrovnaný 6-6, no od druhej tretiny už prebrali iniciatívu české hráčky. Slovenská brankárka Andrea Rišianová síce zlikvidovala len v druhej tretine 11 striel, no tesne pred koncom druhej tretiny predsa len skórovala Natálie Mlynková. V tretej tretine české hráčky ešte zvýraznili svoju streleckú prevahu aj vďaka dvom presilovkám, skóre sa však už nemenilo. Naša brankárka Rišianová bola oporou tímu, kryla celkom 32 striel a aj vďaka nej sme až do posledných sekúnd mohli bojovať o vyrovnanie. České hráčky však tesné vedenie udržali a zvíťazili 2:1.

Tréner reprezentácie žien SR Andrej Schöber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlas po zápase (zdroj olympic.sk)

Andrej Schöber (tréner SR 15): „Vzhľadom na to, že predošlý zápas s Češkami nedopadol najlepšie, pripravili sme sa na toto stretnutie trochu viac. Dve tretiny to bolo vyrovnané, mali sme aj veľké šance, ktoré sme bohužiaľ nevyužili. Potom z toho rezultoval trest vo forme gólu. V tretej tretine sa súper dostal do tlaku, vytvoril si viacero príležitostí. Našťastie neskóroval, no my sme už šancí nemali toľko, ako v prvých dvoch tretinách. Musím  však pochváliť dievčatá, pretože bojovali do poslednej sekundy. V ďalších zápasoch - v pondelpok so Švédkami av utorok so Švajčiarkami - chceme zabodovať. Máme síce tri body, no v konečnom zúčtovaní by nemuseli stačiť. Ak získame ešte dva-tri body navyše s istotou semifinále, potom budeme spokojní. 

Zimné olympijské hry mládeže - hokejový turnaj, ženy - Lillehammer, Nórsko:
Česko - Slovensko 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Gól SR:
6. Agoštonová
Pomer striel: 34:14, vylúčenia: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

Ďalší program ženského tímu SR na ZOHM v Lillehammeri:
pondelok 15. 2. - 17:00: Slovensko - Švédsko
utorok 16.2. - 17:00: Slovensko - Švajčiarsko


Ďalšie články