Juniorky sa rozlúčili s Breznom najlepším výkonom

Švajčiarka Cipriani Gadientová pred brankárkou Jablonovskou a brániacou Lalíkovou, foto Andy Mueller/freshfocus

BREZNO (SZĽH) - Na ľade Zimného štadióna Ladislava Horského v Brezne odohrali v nedeľu predpoludním slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov v poradí už tretí vzájomný duel s rovesníčkami Švajčiarska. V treťom zápase v rozpätí troch dní podali proti vysokým favoritkám z krajiny, ktorá sa v Soči tešila z olympijského bronzu hokejistiek, podali zverenkyne trénera Jána Valúcha opäť srdnatý výkon, navyše aj skórovali.  Podľahli Švajčiarkam 2:4, keď posledný gól inkasovali až v 60. min. do prázdnej bránky pri power play. Konfrontácia s novými účastníčkami elitnej kategórie, o ktorú budú bojovať naše juniorky v januári vo francúzskom Vaujany, bola kvalitná a naznačila perspektívy  nášho mladého výberu.

SLOVENSKO - ŠVAJČIARSKO 2:4

V nedeľu absolvovala reprezentačný debut v drese SR 18 brankárka Simona Ležovičová. Skúsené Švajčiarky ju prekonali tri razy, keď tretí gól dosiahli pri vlastnom oslabení.  Mladé Slovenky však svojej novicke v bránke, na ktorú smerovalo 31 striel, výdatne pomáhali a nerezignovali ani za nepriaznivého výboja stretnutia. Svoju aktvitu pretavili do početnej streľby (34 pokusov) a do dvoch gólov pri jednej využitej presilovke. Pri hre bez brankárky mali síce Slovenky šancu, ale duel do predĺženia sa im nepodarilo dostať.

Ján Valúch - tréner ženského tímu SR 18: "Výkony našich dievčat stúpali od zápasu k zápasu  a v nedeľu sa predstavili v najlepšom svetle. Oceňujem  ich túžbu pobiť sa o výsledok, keď ich nezabrzdil ani stav 0:3, V poslednej minúte po odvolaní brankárky si vypracovali aj vynikjúcu príležitosť, no šťastie im už neprialo.   Herne naša výkonnosť gradovala, treba však priznať, že naďalej ostáva naším veľkým problémom produktivita, presné a dôrazné zakončovanie. Odohrali sme tri veľmi kvalitné zápasy, ktoré boli pre náš mladučký kolektív až jedenástimi hráčkami ročníka 2000,  obrovskou školou. Dali sme rovnakú príležitosť všetkým trom brankárkam - Jablonovskej, A. Štofankovej a Ležovičovej.  Získali sme ďalšie cenné poznatky o hráčkach, viaceré z nich si už výrazne pýtajú miesto v základe. Po doplnení adeptkami, ktoré dostali v tomto termíne šancu v A-družstve, sa nám črtá solífny výber. Najbližšie - tesne pred Vianocami - absolvujeme v českom Zlíne turnaj Višegrádskych olympijských nádejí a od 29. 12. sa už začne záverečná príprava na svetový šampionát I. divízie. Ešte slovko k Breznu: našli sme tu naozaj výborné podmienky, ktoré si pochvaľovali aj reprezentantky Švajčiarska."

Prípravný duel hráčok do 18 rokov - Brezno:
Slovensko "18" - Švajčiarsko "18" 2:4  (0:1, 1:2, 1:1)
Góly:  
39. Košecká (Fedorová, Rumanová),  57. Fedorová - 5. Enzlerová, 22. Ryserová,   28. Rüediová, 60. Zimmermannová,

 Vylúčenia: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, pomer striel: 34:31. Rozhodovali: Celarová - Kúdeľová, Kasašová,

Zostava SR 18: Ležovičová, Drábeková, Zálešáková, Cagáňová, Honečková, Petrášová, Ivanová, Halušková - Korenková, Fedoročková, Majeríková - Sedláková, Košecká, Fedorová  - Rumanová, Koyšová, L. Ištocyová - Matasová, Čorňáková, Ágoštonová.

Nominácia družstva SR 18 ženy na priateľské zápasy so Švajčiarskom v Brezne:
Hráčky: Lucia DRÁBEKOVÁ, Barbora KOYŠOVÁ (HC ŠKP Bratislava/ ŠHK KŠK Bratislava), Oľga JABLONOVSKÁ (HK Gelnica/HC ŠKP Bratislava), Soňa FEDOROČKOVÁ (HC 46 Bardejov/ HC ŠKP Bratislava), Tatiana KORENKOVÁ (HC ŠKP Bratislava / HK Poprad), Ivana PETRÁŠOVÁ (HC ŠKP Bratislava/ MHK Martin), Rebeka HONEČKOVÁ (HK Dukla Trenčín/ HC ŠKP Bratislava). Romana KOŠECKÁ (HC Topoľčany/HC ŠKP Bratislava), Simona LEŽOVIČOVÁ, Barbora KRÁLIKOVÁ (MŠHK – mládež Prievidza), Adriána ŠTOFANKOVÁ, Dominika SEDLÁKOVÁ (P.H.K Prešov ), Paula CAGÁŇOVÁ (HK Iskra Partizánske). Martina FEDOROVÁ, Nikola RUMANOVÁ, Zuzana GAURÍKOVÁ (MHK Martin), Patrícia ÁGOŠTONOVÁ (HK Levice), Angelika ZÁLEŠÁKOVÁ (HK 91 Senica/ HK Trnava), Alexandra ČORŇÁKOVÁ (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/ HC 46 Bardejov), Zuzana MAJERÍKOVÁ (HKm Zvolen/ HK Iskra Partizánske), Tatiana DRIENOVSKÁ (HC Zlaté Moravce/ HK Iskra Partizánske), Sylvia MAŤAŠOVÁ (HK Mládež Michalovce), Lucia HALUŠKOVÁ (MŠK Púchov), Tatiana IVANOVÁ (ŽHKm Zvolen), Lucia IŠTOCYOVÁ (ŽHC Slávia Praha /ČR)

Realizačný tím: Zuzana ZETKOVÁ (manažérka), Ján VALÚCH (tréner), Tomáš PŠENKA, Gabriela SABOLOVÁ (asistenti trénera), Ján CPIN (tréner brankárok), Ľubomír BAKA (masér)

Hostitelia duelov junioriek SR a Švajčiarska v Brezne pripravili pekný rámec zápasov, foto Robert SvitokHostitelia duelov junioriek SR a Švajčiarska v Brezne pripravili pekný rámec zápasov, foto Robert Svitok

 


Ďalšie články