Výkonný výbor hodnotil MS 2017, odsúhlasil rozpočet a schválil kandidátov do VV za reprezentácie

Slovenský zväz ľadového hokeja

BRATISLAVA (SZĽH) – Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja na svojom zasadnutí vo štvrtok 15. júna hodnotil výkony seniorskej reprezentácie na Majstrovstvách sveta 2017 v Kolíne a Paríži.  Zaoberal sa tiež blížiacim sa Kongresom SZĽH a návrhmi zmien, ktoré na ňom budú schvaľovať.

Generálny manažér seniorskej reprezentácie Róbert Švehla predstúpil pred Výkonný výbor SZĽH s hodnotiacou správou za uplynulú sezónu. Všetci členovia VV aj vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja na čele s prezidentom Martinom Kohútom sa poďakovalo celému realizačnému tímu za prácu, ktorú odviedol pri reprezentácii nielen na nedávnych MS v Kolíne, ale aj za ostatné dva roky. „Róbert Švehla ako generálny manažér, Zdeno Cíger ako hlavný tréner, všetci asistenti trénera, i zvyšok realizačného tímu dalo reprezentácii počas uplynulých dvoch rokov mnoho dobrého. Chceme im preto poďakovať a popriať v nových pôsobiskách veľa úspechov,“ vyhlásil po skončení zasadnutia výkonného výboru generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Výkonný výbor SZĽH sa tiež zaoberal výročným Kongresom SZĽH, ktorý sa uskutoční v piatok 23. júna. Členovia odsúhlasili program kongresu, návrhy zmien stanov, súťažného, registračného, disciplinárneho poriadku a ostatnými vecami schválenými na dohadovacom konaní, ktoré bolo potrebné upraviť podľa zákona o športe a ktoré budú ovplyvňovať chod súťaží a činnosť klubov v nasledujúcej sezóne. „Výkonný výbor jednohlasne podporil nové návrhy legislatívnych zmien a v takej podobe budú predložené na schválenie Kongresu SZĽH. Verím, že rovnako ako výkonný výbor, aj kongres sa v týchto otázkach zhodne a hokejové hnutie sa tak opäť zjednotí,“ povedal Miroslav Valíček.

Výkonný výbor sa jednohlasne zhodol aj na rozpočte na rok 2017. Ten bude tiež predložený Kongresu SZĽH na schválenie. „Schválili sme nový kľúč motivačného prerozdelenia finančných prostriedkov klubom na základe zákona o športe, aby sme aj takým spôsobom podporili výchovu nových hokejových talentov,“ dodal na margo rozpočtu generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Po odstúpení Róberta Švehlu boli na uvoľnené miesto do Výkonného výboru SZĽH za oblasť reprezentácii odsúhlasení dvaja kandidáti – Ernest Bokroš a Miroslav Šatan. Blížiaci sa Kongres SZĽH bude preto aj volebným kongresom.


Fotogaléria