Vladimír Vůjtek sa so slovenskou reprezentáciou rozlúči na MS 2015 v Česku

 

Vladimír Vůjtek. Foto SITA/JÁN VIAZANIČKA

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – Trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie zostane aj naďalej Vladimír Vůjtek. Kontrakt so SZĽH predĺžil o rok do 31. mája 2015. Český odborník pôsobí na slovenskej lavičke od leta 2011. „Som veľmi rád, že som dostal dôveru od vedenia SZĽH na to, aby som pokračoval v práci naďalej. Pri slovenskej reprezentácii sa mi pracovalo tri roky výborne. Verím,  že sa na budúcoročných majstrovstvách sveta v Česku rozlúčim so svojou trénerskou kariérou úspechom,“ povedal krátko po uzavretí dohody 67-ročný kouč.

Vůjtekovými asistentmi zostávajú Peter Oremus a Vladimír Országh. Generálny manažér tím Otto Sýkora má platný kontrakt  do júna 2015. „Ďakujeme za prejavenú dôveru a vážime si, že môžeme pracovať v tomto zložení ďalší rok. Na šampionáte v Česku chceme mať čo najsilnejší tím a rovnako chceme do mužstva zapracovať aj mladých hráčov, ktorí sa v Minsku ukázali v dobrom svetle,“povedal Sýkora.

Prezidentovi SZĽH Igorovi Nemečkovi stačili na uzavretie dohody s Vladimírom Vůjtekom dve stretnutia„Ľudovo sa povie, že nebolo o čom. Obe strany sme chceli predĺžiť spoluprácu a to sa nám podarilo. Naším cieľom je počas ročníka hľadať Vůjtekovho nástupcu, ktorý prevezme žezlo po ňom v lete 2015. Tréner Vladimír Vůjtek bude pri slovenskej reprezentácii pôsobiť do konca mája 2015 a verím, že sa so slovenským tímom rozlúči až v Prahe,“ zaprial si Igor Nemeček.

Ako je známe, Vůjtek získal so slovenskou reprezentáciou v roku 2012 na majstrovstvách sveta v Helsinkách striebornú medailu a rok neskôr skončil na 8. mieste. Na februárových olympijských hrách v Soči obsadil so Slovenskom 11. miesto a na skončených majstrovstvách sveta v Bielorusku 9. priečku.