V utorok odštartuje štvrťfinále play-off BUDIŠ 1. hokejovej ligy

Víťazmi základnej časti BUDIŠ 1. hokejovej ligy sa stali hráči Prešova.

BRATISLAVA - Prvými štvrťfinálovými stretnutiami odštartuje v utorok 14. februára play-off BUDIŠ I. hokejovej ligy. Na prvé mužstvo základnej časti Penguins Prešov čakajú v sérii hranej na tri víťazstvá hráči Považskej Bystrice, druhá Detva sa stretne so Trnavou, tretie Michalovce vyzvú Spišskú Novú Ves a Skalica si zmeria sily s Topoľčanmi. Pre zostávajúceho účastníka I. HL sa sezóna skončila, hokejisti rezervy MHC Martin skončili na deviatom mieste a majú zabezpečenú účasť v I. HL aj v ďalšej sezóne. Na tri víťazstvá sa hrá aj v semifinále a finále, oboch finalistov čaká play-out Tipsport ligy o dve miesta v najvyššej slovenskej súťaži pre nadchádzajúcu sezónu.

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logo


„Základná časť nám vyšla, vyhrali sme ju a som s ňou veľmi spokojný. Máme mix skúsených a mladých hokejistov, káder sme počas sezóny citlivo dopĺňali hráčmi, ktorí nám typologicky vyhovovali. Spokojný som s ich výkonmi, ako aj prácou trénerov. Obaja sú Prešovčania, nechali tu kus srdca a výsledky sa dostavili. Priniesli sme do hľadiska nových divákov, ktorí sa bavia hokejom a to je náš cieľ. Chceme prilákať ďalších ľudí na tribúny, hrať dobrý hokej a vyhrávať. Každý chce predsa vyhrávať a sám som zvedavý, kam sa toto mužstvo dostane. Verím, že máme oveľa väčšiu silu ako Považská Bystrica. Samozrejme, je to šport a môže sa stať čokoľvek, ale nemám dôvod pochybovať o našom tíme a verím v postup do semifinále,“ povedal generálny manažér klubu Penguins Prešov František Pulščák.

„V play-off sa začína nová súťaž, nemôžeme nikoho podceniť a musíme ísť za svojím cieľom, ktorým je jednoznačne postup do play-out. Séria s Trnavou nebude ľahká. Trnava je pre nás vždy nepríjemný súper. Už aj v minulosti, veď pred dvoma rokmi nás vo štvrťfinále takisto vytrápila na päť zápasov, aj v tejto sezóne sú tie zápasy vyrovnané. Možno sme mali doma viac navrch, ale v Trnave to boli vyrovnané duely. Na Detvu sa vie Trnava vždy dobre pripraviť. Nesmieme nič podceniť a hrať zodpovedne od prvého zápasu. Káder máme plný a v podstate uzavretý. Prišiel k nám zo Švédska už iba Marek Pač, ktorý bol aj pri našom prvom titule pred dvoma rokmi. Na konci základnej časti sme mali trošku viac zranených hráčov, ktorí by sa nám postupne mali vrátiť. Vo štvrťfinále možno ešte nie, ale snáď potom by sme už mali byť skoro všetci až na Patrika Fekiača, ktorý má vykĺbené rameno a bude nám veľmi chýbať,“ povedal generálny manažér HC 07 Orin Detva Róbert Ľupták.

Ambíciou postúpiť do finále play-off I. HL a zároveň do play-out Tipsport ligy sa netaja aj v Michalovciach, prehovoriť v tomto smere môžu aj Skalica, Topoľčany či Spišská Nová Ves.

Program prvých zápasov štvrťfinále play-off Budiš I. hokejovej ligy (hrá sa na tri víťazstvá):
Utorok 14. februára:

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (17.00)
Penguins Prešov - HK ‘95 Považská Bystrica (18.00)
HC 07 Orin Detva - HK Gladiators Trnava (18.00)
HK Skalica - HC Topoľčany (18.00)