Veteráni Slovenska po prehre s Fínskom v Minsku v sobotu o bronz

Zo súboja veteránov Slovenska a Fínska v Minsku, foto blZo súboja veteránov Slovenska a Fínska v Minsku, foto bl

MINSK (SZĽH) - Po suverénnych víťazstvách nad Ruskom (12:0) a Nemeckom (6:1) čakal v piatok podvečer na tím hokejových veteránov Slovenska najdôležitejší zápas v základnej skupine na XIII. ročníku Vianočného turnaja v bieloruskom Minsku. Zverencom trénera Júliusa Šuplera stačila aj remíza na potvrdenie historicky premiérového postupu do finále turnaja, ktorý je považovaný za neoficiálne majstrovstvá sveta v tejto vekovej kategórii. Nepodarilo sa, hoci Slováci viedli v 16. minúte 3:1, napokon podľahli 3:5 a v sobotu o 11. hodine stredoeurópskeho času nastúpia na zápas o bronz.

Po veľkom boji s Fínskom Slováci  v sobotu v Minsku o bronz, foto blPo veľkom boji s Fínskom Slováci  v sobotu v Minsku o bronz, foto bl

XIII. ročník Vianočného turnaja hokejových veterínov v Minsku - piatok:
 
Slobvensko - Fínsko 3:5 (3:2, 0:2, 0:1)
 

Hoci Slováci inkasovali ako prví, v rozpätí 14. až 16. minúty nastrieľali vďaka Štefankovi, Sekerášovi a Vaicovi tri góly a otočili na 3:1. Náš tím zastavil v rozlete smoliarsky inkasovaný gól v poslednej sekunde prvej tretiny pri presilovke Fínov.  Severania otočili duel vo svoj prospech dvoma gólmi v prostrednej časti a Slováci stáli pred záverečným dejstvom za stavu 3:4 pred úlohou aspoň vyrovnať, ak chceli postúpiť do finále. Mali na to viacero skvelých gólových príležitostí, žiaľ, nevyužili ich. V 57. minúte rozhodol o výsledku svojím druhým gólom v zápase Mäkiaho, jeden z mnohých bývalých reprezentantov v tíme Fínska. 

Góly Slovenska: 14. M. Štefanka (Droppa, Mahdalík), 15. Sekeráš (Lezo), 16. Vaic (Weissmann, Vorobel).

Zostava Slovenska: Lipovský – Sekeráš, Štrbák, Hrubý, Vorobel, Droppa, Brincko - Pardavý, Chrenko, Jánoš – Lažo, Vaic, Weissmann – Mahdalík, M. Štefanka, Filip – Muránsky, Lezo, Schill. Tréner: J. Šupler.

Július Šupler (tréner družstva  veteránov SR): "Dostali sme sa do vedenia 3:1, ale súperovi sa podarilo znížiť vďaka gólu v poslednej sekunde prvej tretiny. To nás zrazilo do kolien. Potom sme sa už nedokázali strelecky presadiť. Dá sa povedať, že rozhodcovia ovplyvnili zápas. Nepotrestali viacero faulov na našich hŕačov, aj ten počas našej presilovky piatich proti štyrom. Aj keď sme sa nedostali do finále, domov chceme priniesť aspoň bronzové medaily."