V košickej Steel Aréne potlesk pre jubilanta Vladimíra Šandrika

Jubilantovi Vladimírovi Šandrikovi zablahoželal v Steel Aréne športový riaditeľ SZĽH Roman Štamberský, foto Ján SúkupJubilantovi Vladimírovi Šandrikovi zablahoželal v Steel Aréne športový riaditeľ SZĽH Roman Štamberský, foto Ján Súkup

KOŠICE (SZĽH) - Počas prvej prestávky štvrtkového medzištátneho hokejového stretnutia  Slovensko - Rusko si vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja pripomenulo pekné životné jubileum hokejistu, trénera i funkcionára Ing. Vladimíra Šandrika, ktorý oslávil pekných 65 rokov! 

Nezabudnuteľnú „dvanástku“ v drese košických VSŽ v obrane s Jánom Šterbákom  zdobí takmer pol tisícka stretnutí  a 43 gólov v najvyššej ligovej súťaži bývalého Československa. V jeho zbierke síce chýba federálny titul majstra, ale bol to práve Vladimír Šandrik, ktorí na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov spolu s Jánom Bačom, Štefanom Onofrejom začali dávať košickému hokeju pravé východniarske srdce. Táto trojica Slovákov sa  v roku 1970  mohla tešiť zo strieborných medailí na juniorských majstrovstvách Európy v Ženeve! Ako jeden zo štvorice Slovákov bol Vladimír Šandrik spolu s Vladom Dzurillom, Mariánom a Petrom Šťastnými hráčom reprezentácie Československa na Kanadskom pohári v roku 1976. Rýchlo naskočil do trénerského vlaku so zastávkami v Liptovskom Mikuláši, Poprade, Zvolene, Banskej Bystrici a predovšetkým v jeho rodných Košiciach, kde sa o.i. ako asistent po boku Ján Faitha  podieľal na titule majstra Slovenska, o štyri roky sa z rovnakého úspechu tešil už na stoličke vrcholného funkcionára klubu, novodobej bašty slovenského hokeja. Vladimír Šandrik bol prvým trénerom hokejovej reprezentácie Slovenska v jeho ére samostatnosti! Hokej drží nášho oslávenca v kliešťach až dodnes: trénuje  deviatakov HC Košice a už siedmy rok šéfuje Východoslovenskému zväzu ľadového hokeja.  Pevné zdravie a ešte veľa radosti z hokeja!