V druhom dueli na MS prehrali Slováci s USA o šesť gólov, v utorok o štvrťfinále proti Nemecku

TAMPERE/BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji neuspeli ani vo svojom druhom zápase na majstrovstvách sveta vo fínskom meste Tampere. Po nedeľňajšej prehre s úradujúcimi vicemajstrami sveta Kanaďanmi 2:5 nestačili v pondelok na Američanov, ktorým podľahli 0:6. Zverenci trénera Imricha Antala už po polovici duelu prehrávali o päť gólov a napokon ani raz nedokázali prekonať súperovho brankára.

Slovenský tím, ktorý pred rokom skončil v elitnej divízii MS na 7. mieste, nastúpi v utorok o 15.00 h SELČ v boji o postup do štvrťfinále proti výberu Nemecka.
B-skupina:
USA - Slovensko 6:0 (2:0, 3:0, 1:0, 0:0)
Góly:
1. Arcibal (Spezia), 5. Noe (Kavaya), 18. Kettler (Noe), 19. Noe (K. Novak, S. Fox), 24. Noe (Kavaya, K. Novak), 35. S. Fox (Spezia)
Vylúčení: 2:2 na 1,5 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Wagström (Švéd.) a Würtherle (ČR)
Zostava SR: Valúch (Neumann) - Mrázik, J. Ručkay, Šiller, Šimúnek - Preisinger, Novajovský, Méry, J. Jurík - Ertel, T. Jaško, Prokop, Šimonič

Imrich Antal (tréner Slovenska): „Vôbec sme nedodržali to, čo sme si pred zápasom zaumienili. Predsavzali sme si, že musíme hrať oveľa kompaktnejšie v obrane a pred brankárom vytvoriť box. Namiesto toho sme hrali často jeden proti jednému a z toho vznikali prečíslenia. Aj preto bolo v polovici zápasu 0:5, ale našťastie sme sa pozviechali a do konca duelu inkasovali už len jeden gól. Nestrelili sme ani jeden gól, čo nás mrzí. V utorok máme na programe najdôležitejší zápas v skupine proti Nemecku, ktorý chceme vyhrať a postúpiť.“