Turnaj Vlada Dzurillu: Slováci prehrali s Nemeckom a skončili tretí

PIEŠŤANY (SZĽH) - Jediná prehra na Turnaji Vlada Dzurillu v Piešťanoch stála slovenských reprezentantov prvenstvo. Po prehre s Nemeckom v záverečnom zápase turnaja 2:4 klesli až na tretiu priečku. Na svojom konte pritom majú dve víťazstvá. Tie však vo veľmi vyrovnanej konfrontácii nestačili na prvé, ani druhé miesto.

Samuel Solenský, ilustračné foto IIHF.com

SLOVENSKO - NEMECKO 2:4

Zverenci trénera Petra Mikulu pritom mali zápas výborne rozohratý. Na konci prvej tretiny otvoril skóre Miloš Roman. Tesné jednogólové vedenie sme si udržiavali aj v priebehu druhej tretiny. Nemeckí hráči vyrovnali v poslednej päťminútovke druhej časti zásluhou Dominika Wagnera. Zápas napokon rozhodla tretia tretina, a dva góly Marvina Rattmana, ktorý v krátkom slede v rozmedzí 49. a 51. minúty poslal Nemcov do vedenia o dva góly. Naši dosiahli kontaktný gól v  56. minúte pri presilovke, no Nemci napokon rozhodli o svojom triumfe gólom do prázdnej bránky. Hoci sme pred zápasom viedli tabuľku, posledná desaťminútovka tohto zápasu rozhodla o tom, že na turnaji končíme až tretí - hoci rozdiel medzi prvým a tretím miestom sú len dva body.

Peter Mikula (tréner SR 18): "Každá prehra mrzí, dnešná o to viac, keď prestrieľate výrazne súpera (46:32 - pozn.), vypracujete si množsvo šancí a výsledok je napokon nulový.  Systémové veci i ďalšie prvky fungovali,  žiaľ náš herný prejav bol neefektívny. Hodili sme Nemcom rukavicu, tí ju zdvihli a svojou dôraznejšou koncovkou potrestali naše chyby. Neraz našim chlapcom nemožno veľa vyčítať, ale až príliš často  zaostávame vo fyzickej pripravenosti a od nej odvedenej zdravej agresivity. Obrazne ich myseľ chce, ale telo nie je schopné adekvátne reagovať. Od týchto vecí sa odvíjajú  rozhodnosť, sebavedomie, ak chýbajú, prenáša sa to do takej sféry ako je potrebný dôraz či už pri mantineloch, kde až nápadne často ťaháme za kratší koniec dôraz a dravosť pred bránkou súperov.  Neustále pripomíname tieto prvky chlapcom, pracujeme na zlepšení, no nevyhnutný bude aj ich osobnostný vklad, ato som im to pripomenul dnes po zápase s Nemeckom."

Záverečný deň 15. ročníka Turnaja Vlada Dzurillu v Piešťanoch

Slovensko "18" - Nemecko "18" 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Góly:
18. Roman (Zeleňák), 56. Fehérváry (Solenský) – 36. Wagner (Eder, Grosse), 49. Ratmann (Köhler, Reichel), 51. Ratmann (Köhler, Appendino), 60. Vogel (Postel)

Vylúčenia 4:6, presilovky 2:1, oslabenia 0:0, strely 46:32. Rozhodovali: J. Konc, Lokšík - Korba, Rovenský, 304 divákov
Zostavy:
Slovensko: Durný – M. Bodák, Fehérváry, M. Krempaský, Zeleňák, D. Kmec, M. Ivan, Hílek, Hedera – Studenič, Solenský, A. Ružička – Lacka, Miloš Roman, Václav – E. Smolka, Tamáši, Krivošík – Vybiral, Bjalončík, Múčka
Nemecko: Pantkowski (31. Steinmann) – Adam, Gawanke, Grosse, Wagner, Appendino, Melzer, Vogel, Buschmann – Walther, Soramies, Postel – Busch, Eder, Kiefersauer – Latta, Köhler, Ratmann – T. Reichel, Jahnke, Hessler

Úvodný sobotňajší zápas:

Švajčiarsko "18" - Bielorusko "18" 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Konečná tabuľka:
1. Švajčiarsko 7 bodov
2. Nemecko 6
3. Slovensko 5
4. Bielorusko 0

Najlepší hráči turnaja:
Brankár - Mirko Pantkowski (Nemecko)
Obranca - Tobias Geisser (Švajčiarsko)
Útočník - Marián Studenič (Slovensko)