Štyri mládežnícke reprezentácie mali v Trenčíne nabitý program

Tréneri a hráči počas hokejového leta v Trenčína. Foto Jakub Homoľa

TRENČÍN (SZĽH) – Od pondelka do soboty si počas šiestich dní v tomto týždni dosýta zatrénovali v Trenčíne na štadióne MG Rink štyri slovenské mládežnícke reprezentácie. Výbery do 16, 17, 18 a 20 rokov sa pod dohľadom trénerov Tomáša Kochana, Martina Hrnčára, Antona Bartánusa, Ernesta Bokroša a ich asistentov pripravovali na Hokejovom lete. „Formujeme tímy, ktoré nás budú reprezentovať v nasledujúcej sezóne. Teraz ide o to, aby sme si chlapcov otestovali, ale sme spolu aj preto, aby sa navzájom lepšie spoznali a vytvorili dobré kolektívy. Zväz nám vytvoril výborné podmienky na to, aby chlapci strávili na ľade čo najviac času,“ povedal šéftréner mládeže SZĽH a zároveň hlavný kouč výberu do 20 rokov Ernest Bokroš.

Prvé tri dni sa spoločne pripravovali na ľade tímy do 16 a 17 rokov, od štvrtka do soboty zase osemnástka a dvadsiatka. Na ľade tak mali mladí reprezentanti naraz dozor od ôsmich trénerov. „Využili sme dokonale každú sekundu. Chlapci boli stále zapriahnutí v jednom kolotoči a mali čo robiť. Jeden tréning na ľade doobeda, potom telocvičňa a večer opäť ďalšia fáza na ľade. Ich čas bol využitý maximálne a v hlave mali len hokej. Aj preto dni ubiehali veľmi rýchlo,“ pridal tréner Anton Bartánus, ktorý mal v minulej sezóne na starosti reprezentáciu do 18 rokov.

Momentka z modelovaného zápasu medzi slovenskou dvadsiatkou a osemnástkou. Foto Jakub HomoľaModelovaný zápas medzi slovenskou osemnástkou a dvadsiatkou. Foto Vladimír Koláček

Hokejové leto malo v Trenčíne po minuloročnej premiére v Námestove na Orave svoje druhé pokračovanie. Počas tohto leta ale nebolo trenčianske sústredenie jediným. „Môžeme byť len vďační a spokojní, že všetky tímy môžeme mať k dispozícii aj v júni a stretneme sa na rovnakej akcii opäť v Námestove. Dve takéto akcie budú výborným základom na sezónu a sme spokojní, že kopec práce sme stihli urobiť už teraz. V auguste nás už čakajú turnaje a sezóna sa môže začať,“ pokračoval Bokroš.

Okrem trénerov na ľade mali slovenskí mládežníci k dispozícii kondičného trénera Juraja Chabadu či mentálneho kouča Petra Bielika. „Neustále sme spoločne komunikovali. Mentálny tréner mal dostatok práce a viedol s chlapcami množstvo rozhovorov a analyzoval ich. Kondičný kouč zase chlapcov otestoval, aby sme mali k dispozícii databázu a mohli testy chlapcov neskôr porovnať aký progres zaznamenali,“ dodal Bokroš.