Štvrťfinále 1. ligy: Bardejov sa v druhom zápase natrápil, Liptáci rozstrieľali Michalovce

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Druhé zápasy štvrťfinále play-off prvej ligy boli výrazne odlišné od tých prvých. Platí to najmä v prípade Bardejova, ktorý po suverénnej výhre v prvom zápase mal v tom druhom problémy. Uvoľnene hrajúce Topoľčany viedli po prvej tretine 3:0, no Bardejovčania napokon vyhrali 5:4 po predĺžení. Vďaka tomu odchádzajú z domáceho ľadu s dvojzápasovým náskokom a k postupu do najlepšej štvorice potrebujú uhrať ešte jedno víťazstvo.

Liptáci po štvrtkovej prehre so Michalovcami tentoraz suverénne zvíťazili 8:3 a vyrovnali stav série na 1:1. Pre Michalovčanov, ktorí po základnej časti skončili šiesti, je jedno víťazstvo z Liptova veľmi cenné, keďže séria sa hrá na tri vyhraté stretnutia. V domácom prostredí tak môžu zabojovať o postup do ďalšieho kola.

Nové Zámky nenadviazali na štvrtkovú tesnú výhru a do Senice pôjdu za remízového stavu 1:1 na zápasy. Aj tento duel sa však skončil veľmi tesne - hostia vyhrali 2:1, pričom rozhodol gól z trestného strieľania. Aj posledná séria medzi Detvou a Prešovom je nerozhodná - favorizovaní domáci potešili divákov výhrou 3:1.

Štvrťfinále 1. ligy - druhé zápasy:

BARDEJOV - TOPOĽČANY 5:4 po predĺžení
Súhrn zaslal klub HC 46 Bemaco Bardejov
Druhý zápas prvého kola play-off bol už od začiatku iný ako včera. Od úvodu zápasu nemal nikto prevahu. V čase 01:12 bol vylúčený domáci hráč, čo hostia patrične využili a dostali sa do vedenia 0:1. Od tohto okamihu domáci si vytvorili niekoľko šancí, no brankár hostí všetky vychytal. Hostia na začiatku šiestej minúty zvýšili svoj náskok po strele Bystričana. Po vylúčení domáceho hráča prekvapivo skóroval Paleček a poslal Topoľčany do vedenia 0:3, čo prinútilo brankára domácich k výmene. Do brány Bardejova nastúpil Škorvánek. Do druhej tretiny nastúpil Bardejov pod tlakom priebežného stavu. No hneď v úvodných sekundách divákov potešil gólom Ščurko. Domáci dostali šancu presilovky 5:3, ale nevyužili ju. O niečo neskôr sa domácim podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu. Do tretej tretiny vstúpili lepšie domáci, keď po 19-tich sekundách strelil gól Baláž a vyrovnal stav stretnutia na 3:3 a začínalo sa odznova. Bardejov poskytol súperovi hru presilovky 3:5, čo aj využili a dostali sa do vedenia. O chvíľu neskôr Bardejov vyrovnal po góle Mikolášeka. V riadnom hracom čase sme nespoznali víťaza, pokračovalo sa v 10-minútovom predĺžení. Už v úvode predĺženia bol vylúčený hráč hostí. Domáci sa po buly dokázali udržať v pásme a Ščurko nekompromisnou strelou z prvej určil víťaza druhého zápasu série.
HC 46 Bemaco Bardejov - HC Topoľčany 5:4 po predĺžení (0:3, 2:0, 2:1 - 1:0) - stav série 2:0
Góly:
21. a 62. Ščurko, 31. a 41. Baláž, 51. Mikolášek - 3. Perniš, 6. Káčer, 16. Paleček, 48. Nemček, 872 divákov

DETVA - PREŠOV 3:1
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Aj druhý štvrtfinálový zápas pod Poľanoiu vyšiel lepšie hosťom, ked sa už v 2. minúte presadil kanonier Halás. Domáci však zbrane neskladali a do útoku zavelil kapitán Branislav Srnka, keď v 10. minúte strelil vyrovnávajúci gól. V 2. tretine naklonili domáci misky váh na svoju stranu v 37. minúte gólom mladíka Lubora Balka. Hostia sa pokúsili vyrovnať v záverečnej tretine, no Detvu podržal brankár Patrik Polc a keď nevužili ani záverečnú power play tak do prázdnej brány upravil na konečných 3:1 pre Detvu svojim druhým golom Branislav Srnka. Stav série 1:1.
HC 07 Orin Detva - HC Prešov Penguins 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) - stav série 1:1
Góly:
10. a 60. Srnka, 37. Balko - 2. Halás, 561 divákov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - MICHALOVCE 8:3
Dopisovateľ: Tomáš Paprčka, MHk 32 Liptovský Mikuláš
"Liptáci nechceli nechať v druhom štvrťfinálovom zápase nič na náhodu a od začiatku zatlačili Michalovce pred ich bránku. V tretej minúte vyslal dobrý pokus Šiška, Trenčan bol pozorný a dokonca  založil protiútok, po ktorom zazvonila na Pravdovej bránke tyčka. V siedmej minúte sa rozbilo plexisklo a hra bola na viac než desať minút prerušená. Pauza pribrzdila Liptákov a hostia vystrčili rožky. V 11. minúte založili rýchly protiútok a prečíslenie 3 - 2 zakončil presne Klouda. Domácich to nakoplo, opäť naštartovali svoje motory a už o dve minúty bolo vyrovnané. Lištiak rýchlym švihom spomedzi kruhov vyrovnal pod hornú tyčku. V 27. minúte poslal Lichanec domácich po prvýkrát do vedenia. Počas presilovky sa chopil vyrazeného puku po Nádašdiho strele a nikým neatakovaný vymiešal brankára hostí. O minútu sa za domácou bránkou uvoľnil Salnikov, vyviezol puk pred Pravdu, ale brankár Liptákov podržal svoj tím. V polovici stretnutia predviedol Pravda pravdepodobne zlomový zákrok zápasu, keď prečíslenie 4 - 2 v podaní hosťujúcich hráčov, ktoré zakončoval Faith do prázdnej bránky, zlikvidoval úžasným zákrokom . V 35. minúte sa odpútali domáci od Dukly na rozdiel dvoch gólov. Lichanec strelil svoj druhý gól v stretnutí po Uramovej nezištnej nahrávke spoza bránky osamotenému domácemu ostrostrelcovi, ktorý popod lapačku Trenčana zvýšil náskok. O dve minúty  mali hostia veľkú príležitosť znížiť v presilovke o dvoch hráčov, no dopadlo to opačne ako očakávali. Po naskočení Šišku na ľad mu poslal Mezovský dobrú prihrávku na súperovu modrú čiaru. Domáci obranca v netradičnej pozícii chcel blafákom oklamať Trenčana, ktorý síce prvý pokus zlikvidoval, ale puk ostal nekrytý pred bránkoviskom a Uram obetavo dorazil puk za bezmocného brankára hostí. Oveľa veselšie bolo v druhej prestávke v šatni domácich. Znepríjemniť domácim ich cestu za víťazstvom sa hosťom vôbec nepodarilo. V 44. minúte opäť inkasovali: Sukeľ - Lichanec - Uram rozohrali biliardovú akciu na ktorej konci bol prvý menovaný a bezmocný Trenčan, ktorý sa mohol iba prizerať ako puk doputoval do opustenej svätyne hostí. O necelú minútu vyhnali domáci hráči Trenčana z brány. Lištiak nechytateľne po vyhratom Piatkovom buly strelil svoj druhý gól v zápase. V 49. minúte Pravda dobre zasiahol po strele Hopkoviča. V tej istej minúte domáci pridali ďalší gól. Uram po Sukeľovej nahrávke pekným blafákom prekonal Okoličányho. V 56. minúte Faith strelil druhý gól Dukly, keď tečoval Hančákovu strelu od modrej čiary. V 58. minúte skorigoval stav Číže. Skóre zápasu uzavreli domáci dvadsaťjeden sekúnd pred koncom stretnutia. Jeden z najlepších hráčov v tomto zápase, Andrej Lištiak, dokončil svoj hetrik. Dotlačil puk za bránkovú čiaru po Kadlubiakovej strele.
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce 8:3 (1:1, 3:0, 4:2) - stav série 1:1
Góly: 13., 45. a 60. Lištiak, 27. a 35. Lichanec, 38. a 49. Uram, 44. Sukeľ - 11. Klouda, 56. J. Faith, 58. Čížek

NOVÉ ZÁMKY - SENICA 1:2
Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky
V piatok pokračovalo štvrťfinále 1.HL druhým zápasom. Od začiatku sa hralo vo vysokom tempe, kde si obe mužstvá nič nedarovali. Značí o tom aj počet vylúčení 11:10, pričom sa v zápase rozdalo až päť vyšších trestov. Zápas bohatý na vylúčenia bol však chudobný na góly. O úvodný sa postaral Adam Havlík, ktorý zúžitkoval trestné strielanie. Náskok domácich však dlho nevydržal, keď už o tri minúty vyrovnal Saliji. O víťazovi zápasu rozhodlo ďalšie trestné strielanie, keď Chovana prekonal blafákom Dávid Schmidt. Tretí zápas série je na programe v pondelok na Záhorí.

HC Mikron Nové Zámky - HC Dukla Senica 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) - stav série 1:1
Góly:
 31. Havlík (z tr. strieľania) - 34. G. Saliji, 56. Schmidt (z tr. strieľania)