V Trenčíne je Stanley Cup už šiestykrát za ostatných osem rokov

Marián Hossa po tretíkrát  so Stanleyho pohárom v Trenčíne, foto SITA - Tomáš SomrMarián Hossa po tretíkrát  so Stanleyho pohárom v Trenčíne, foto SITA - Tomáš Somr

TRENČÍN - Stanleyho pohár je už v Trenčíne. Najvýznamnejšiu hokejovú klubovú trofej vo štvrtok popoludní priviezol útočník úradujúceho šampióna NHL Chicago Blackhawks Marián Hossa. Novinárom ju predstavil na tlačovej konferencii v jeho športovom areáli Hoss Sport Centra, ktoré vybudoval v miestnej časti Noviny. Nechýbali ani obľúbené pirohy, ktoré si Hossa vychutnal priamo z pohára. V Trenčíne je Stanley Cup už šiestykrát za ostatných osem rokov. Okrem Hossu ho priviezol aj Marián Gáborík, Zdeno Chára a Tomáš Kopecký.


Trenčania budú môcť slávnu trofej pozrieť a vyfotiť sa ňou v piatok od 16.00 h, keď Marián Hossa spustí na špeciálne upravenom kamióne “road show” mestom. Odštartuje na mieste, kde sa hokej začínal učiť hrať a kde vyrastal - blízko betónového ihriska medzi panelákmi na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh. Odtiaľ pomaly poputuje mestom až k Zimnému štadiónu Pavla Demitru. Každý fanúšik si tak bude môcť odfotiť najlepšieho slovenského hokejistu súčasnosti aj s pohárom, urobiť si 
“selfie” a dostane aj podpiskartu. Večer si Marián Hossa trofej užije na Trenčianskom hrade v kruhu priateľov. Pri tejto príležitosti je hrad prvýkrát vyzdobený vlajkami klubu, ako aj samotného mesta Chicago, v ktorom pôsobí. 

Hossa získal už svoju tretiu trofej. Zdôraznil, že hrať a vyhrávať ho však naďalej baví. Nemá ani obavy z odchodu viacerých opôr z klubu, pretože Chicago získalo ďalších hráčov vrátane talentovaného Slováka Marka Daňa. "Ak bude hrať tak, ako som ho videl uplynulú sezónu vo vzájomnom zápase, tak má šancu." Za veľmi silného súpera v nasledujúcej sezóne považuje mladý a kvalitný tím Tampy Bay. "Nie je jednoduché dostať sa dvakrát za sebou do finále. Budú to mať rovnako ťažké ako my," upozornil Hossa, ktorý na úvod tlačovej konferencie vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí leteckého nešťastia v blízkosti neďalekej obce Červený Kameň v okrese Ilava.