Tím SR 19 na turnaji v Hodoníne zdolal majstrov sveta Fínov!

HODONÍN - Výborný výsledok dosiahli zverenci trénera Ernesta Bokroša na Turnaji štyroch krajín hráčov do 19 rokov v juhomoravskom Hodoníne. V úvodnom zápase zdolali naši hráči úradujúcich majstrov sveta Fínov 2:1, keď dvomi gólmi v tretej tretine otočili nepriaznivý stav. V zápase ubránili niekoľko presiloviek súpera, a výborne zvládli aj záverečný fínsky nápor. V sobotu nastúpi slovenský tím proti domácemu Česku.


Ernest Bokroš na striedačke SR 20 v MS vo Fínsku, ilustračné foto

FÍNSKO "19" - SLOVENSKO "19" 1:2

Zverenci Ernesta Bokroša si v piatok poradili s rovesníkmi z Fínska 2:1. Tento výsledok je veľmi cenný kvôli tomu, že gro fínskeho tímu tvoria zlatí medailisti z nedávných majstrovstiev sveta. Skóre otvoril v 35. min Heikkinen, keď Fíni využili dlhú početnú prevahu. Mladí Slováci v tretej dvadsaťminútovke otočili na 2:1 gólmi Ľ. Mira a Koziota.

Priebeh zápasu opísal podrobne pre web HockeySlovakia.sk reprezentačný tréner Ernest Bokroš.

Ernest Bokroš, tréner SR 19: Pred zápasom sme mali veľký rešpekt z majstrov sveta Fínov. Keď sme ich videli na tréningu, uvedomili sme si, že ten rešpekt bol oprávnený. Musím pochváliť chlapcov, ako pristúpili k dnešnému zápasu. Súpera sme v prvej tretine zaskočili výborným výkonom. Všetci chlapci hrali veľmi zodpovedne dozadu, a prvú tretinu sme boli vyrovnaným súperom fínskemu družstvu. V druhej tretine nás súper prevýšil len tým, že hral štyri presilovky, z toho jednu štvorminútovú. Prakticky desať minút sme sa len bránili, a vtedy Fíni otvorili skóre. V tretej tretine sme po nádhernej akcii vyrovnali, keď sme súpera prečíslili, doslova sme rozobrali fínsku obranu. Bol to naozaj ukážkový gól zo skutočne nádhernej akcie. Zápas bol aj v ďalšom priebehu vyrovnaný, Fíni znervózneli. Šesť minút pred koncom sme sa dokonca dostali do vedenia, keď sme hneď po buly predviedli krásny brejk na 2:1. Záverečných pár minút však bolo veľmi ťažkých, lebo sme znovu išli do oslabenia. Opäť však musím pochváliť chlapcov, lebo túto oslabovku veľmi dobré zvládli. Fíni boli nebezpeční aj v záverečnej hre bez brankára, aj tam sme ich však ubránili. Za výkon v celom zápase a za výborne zvládnutý záver si môžem dovoliť povedať, že sme zaslúžene vyhrali.

Hokejový Turnaj štyroch krajín výberov do 19 rokov - Hodonín (ČR):

Fínsko "19" - Slovensko "19" 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly:
35. Heikkinen - 48. Ľ. Miro (M. Roman), 54. Koziot (J. Koyš)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Zostava SR "19": Bábik (Foltán) - M. Roman, Košecký, Danko, Šefčík, D. Trška, Burzík, Kvocera - Váňa, Lindeman, Andrisík - Žiak, M. Murín, Marek Sloboda - Koziot, J. Koyš, Prášil - Spodniak, Žitný, Ľ. Miro - Trudman

Zostávajúci program turnaja:
piatok 8. apríla: Česko "19" - Rusko "19" (19.00)
sobota 9. apríla: Rusko "19" - Fínsko "19" (14.00), Česko "19" - Slovensko "19" (18.00)
nedeľa 10. apríla: Slovensko "19" - Rusko "19" (14.00), Česko "19" - Fínsko "19" (18.00)