Spišiaci bojujú o extraligu i o novú identitu a fanúšika

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - V Spišskej Novej Vsi veria, že jedno euro navyše na finálovom vstupnom zoberú fanúšikovia ako príspevok k budovaniu novej identity klubu. V prípade úspechu v sérii s Detvou by sa mohli Spišiaci prebojovať až do barážovej série o Tipsport extraligu, v ktorej bude účinkovať Žilina.


Oslava postupu do finále 1. ligy, foto Facebook HK SNV

Skvelé pondelkové hokejové predstavenie na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pohladilo ubolenú dušu novoveského hokejového fanúšika a po dlhých rokoch mu opäť ponúklo okrem nefalšovaného športového zážitku aj toľko očakávanú vieru v lepší zajtrajšok. Oduševnený výkon domácich mladíkov vo férovom boji s nezlomným súperom, veľmi príjemná atmosféra na zaplnených tribúnach, slušné a vytrvalé povzbudzovanie fanúšikov oboch táborov, úsmevy a celkovo pozitívna nálada všade navôkol ponúka šancu, ktorá sa dlho nemusí opakovať.

"Všetci vidíme, že oproti minulosti je tu mnoho nových tvárí, mladých fanúšikov, ktorí si cestu na hokej stále ešte len hľadajú. Ako tím cítime povinnosť ponúknuť ľuďom z našej strany maximum, pretože celý rok sme tvrdo bojovali práve o týchto fanúšikov. Veríme, že nám ostanú verní aj v tejto najdôležitejšej časti sezóny," potvrdil kapitán a líder Spišiakov Ľubomír Vaic.

Ešte pred dvoma rokmi sa táto tradičná hokejová bašta borila s existenčnými starosťami a vôbec nebolo jasné, či sa jej podarí udržať sa na hokejovej mape Slovenska. Po veľmi ťažkom období sa však organizáciu podarilo stabilizovať, do kádra sa vrátili niektorí jeho odchovanci, ktorí oduševnením a tvrdou prácou na ľade potvrdzujú správne nastavené ´spišské srdiečko´ a oddanosť modrobielym farbám.

Všade na svete je finále play-off vrcholom športového aj spoločenského snaženia sa celej organizácie, klub sa preto po vzore vyspelého športového sveta rozhodol zvýšiť cenu vstupného na finálové zápasy na 3 eurá. Namiesto strohého oznámenia o zvýšení vstupného, ako je zvykom z minulosti, však zaujala nová filozofia, ktorou vedenie klubu predstupuje pred fanúšika v tejto neľahkej dobe.

"Po dlhom uvažovaní sme sa rozhodli predstúpiť pred fanúšika a ponúknuť mu aktívnu možnosť podieľať sa na budovaní novej identity klubu. Zdvihnutie ceny vstupenky na 3 eurá mimoriadne pomôže ekonomike celej organizácie, pričom vedome a transparentne sa chceme uchádzať aj o takúto podporu nášho fanúšika. Je to záväzok nás všetkých, hráčov, trénerov aj funkcionárov klubu smerom k nášmu fanúšikovi. Chceme ho pritiahnuť bližšie k nám. Túžime, aby fanúšik vedel a cítil, že to jedno euro, ktoré vynaloží vo finále naviac, je jeho konkrétny príspevok k budovaniu novej, férovej identity nášho klubu," zhodnotil novú filozofiu klubu Ľubomír Vaic.

Slovenský hokej potrebuje transparentnosť a férový prístup, najmä k fanúšikom a partnerom klubu. Táto iniciatíva je prvou lastovičkou a pravdepodobne nie poslednou svojho druhu.