Slovenskí reprezentanti podporili charitu počas McHappy day


Peter Ölvecký (vľavo), Roman Tománek a Lukáš Kozák počas McHappy day.

BRATISLAVA (SZĽH) – Spoločnosť McDonalds, ktorá sa stala počas tejto sezóny partnerom slovenskej hokejovej reprezentácie, sa v týchto dňoch  venuje v rámci akcie McHappy day charite na podporu chorých detí. Trojica slovenských reprezentantov Lukáš Kozák, Peter Ölvecký a Roman Tománek sa vo štvrtok poobede zapojila do podpory tejto charity účasťou v bratislavskej prevádzke McDonaldu pri nákupnom centre Avion priamou účasťou a na hodinu si vyskúšali prácu v prevádzke rýchleho občerstvenia. „Keď je to na dobrú vec, nemám s tým problém a rád takúto akciu podporím. Nikdy som niečo podobné ešte nerobil, ale ako sa hovorí, všetko je raz prvýkrát. Zákazníkom sme ponúkali za euro nálepky, ktoré zobrazovali ruky. Nebolo veľa ľudí, ktorí by odmietli podporiť charitu,“ povedal Roman, ktorý počas svojej zámorskej štácie vyskúšal aj takúto kuchyňu. „V Amerike sa tomu nedalo vyhnúť,“ chuti sa zasmial útočník Nitry, ktorý Slovensko reprezentoval naposledy na Nemeckom pohári v Mníchove.
Olympionik a dvojnásobný účastník majstrovstiev sveta Peter Ölvecký je zranený a tak ani neletel na trip so Slovanom Bratislava. Svoj čas venoval podpore charity. „Podporil som dobrú vec, takže ma hodinka strávená v McDonalde nezabila. Bolo zaujímavé ponúkať ľuďom nálepky, nevadilo mi to, ale hokej je pre mňa aj tak jednoduchší,“ pousmial sa 29-ročný útočník Slovana Bratislava.

Roman Tománek (vľavo) a Peter Ölvecký počas McHappy day v Bratislave. Foto miRoman Tománek (vľavo) a Peter Ölvecký za pultom v prevádzke McDonaldu.

V stredu obranca Dukly Trenčín a slovenský reprezentant Lukáš Kozák odohral zápas za svoj klub proti HK Orange 20 a po štvrtkovom tréningu mieril do Bratislavy. „Neváhal som a prišiel z Trenčína, hoci deň predtým sme mali zápas a v piatok nás čaká ďalší. Každá akcia na podporu ľuďom v núdzi je skvelá vec, takže u mňa nebolo o čom. Priznávam sa, chodím do McDonaldu často. Pred trénermi to ale nezatajujem, keďže nemám problémy s kilami navyše. Viem si váhu v pohode udržať,“ prezradil Lukáš.

Slovenskí reprezentanti sa budú podobných akcií v rámci partnerstva so spoločnosťou McDonalds zúčastňovať pravidelne.