Semifinále 1. ligy: aj v druhých zápasoch uspeli domáce tímy

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Bardejova a Nových Zámkov si aj vo svojich druhých zápasoch semifinále 1. ligy pripísali víťazstvá nad súpermi, ktorí skončili v základnej časti nižšie. Bardejovčania zdolali Detvu 5:4, Nové Zámky vyhrali nad Liptovským Mikulášom 4:1. V oboch prípadoch vedú víťazné tímy 2:0 na zápasy. Semifinálové série sa sťahujú k ich súperom.

NOVÉ ZÁMKY - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 4:1, stav série 2:0
Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky
V pondelok sa na novozámockom ľade odohral druhý semifinálový zápas, na ktorý si našlo cestu 2352 divákov. O úvodný gól sa postaral v 10. minúte Svoboda a v prvej tretine už Pravda ani Chovan neinkasovali. Druhý gól Novozámčanov strelil v 34. minúte Lukáš Novák, ktorý má v play-off na svojom konte už šesť presných zásahov. Hostia naďalej nedokázali prekonať výborne chytajúceho Chovana a po druhej tretine bol stav zápasu 2:0 pre Nové Zámky. Hneď v úvode tretej tretiny sa puku zmocnil Ján Zlocha, preštrikoval sa až pred Pravdu a zvýšil na rozdiel troch gólov. Liptáci sa dočkali v 46. minúte, keď sa presadil Maroš Piatka. Z ich strany to bolo všetko, naopak Nové Zámky ešte pridali gól v poslednej minúte, keď backhandom do vinkla skóroval Tomáš Török. Vo štvrtok je na programe tretí zápas série, do ktorého Nové Zámky nastúpia s možnosťou ukončenia série a postupu do finále.
HC Mikron Nové Zámky - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) - stav série 2:0
Góly:
10. J. Svoboda, 34. L. Novák, 41. J. Zlocha, 59. Török - 46. Piatka

BARDEJOV - DETVA 5:4, stav série 2:0
Súhrn zaslal klub HC 46 Bemaco Bardejov
V úvode druhého zápasu na domácom ľade sa hra kúskovala. Do prvej vážnejšej šance sa dostali hostia, keď sa pred domácou bránou objavil hosťujúci hráč ale brankára neprekonal, a ten si pripísal prvý dôležitý zákrok. V čase 02:37 bol prvým vylúčeným hosťujúci Predajniansky. Bardejovčania si nevytvorili nejakú vážnejšiu šancu. Od tej doby sa hralo prevažne v strednom pásme, len domáci mali dve-tri šance. V 12. minúte Hrali domáci opäť presilovku. Druhú presilovku už domáci využili, dostali sa do vedenia a presadil sa Baláž. Lenže vedenie Bardejovu dlho nevydržalo. Presne 35 sekúnd a hralo sa opäť odznova. Prvý gól za hostí v tejto sérii strelil Zorvan. Do konca prvej tretiny sa už nič nezmenilo.
V druhej tretine začiatok rozháraný z oboch strán. Nikto nechce urobiť chybu a dostať druhý gól. Ale chybu urobili hostia v obrane, a to viedlo k druhému domácemu gólu, strelil ho Cútt. Hostia na konci tretej minúty dostali možnosť hrat presilovku 5 proti 3. Hostia ponúknutú šancu aj využili a vyrovnali na 2:2, a hrali ďalej presilovku o jedného hráča. Domácich to trošku zaskočilo a dostali sa pod mierny tlak, ale hostia nič s neho nevyťažili. V 29. minúte dostal tretíkrát do vedenia svojim druhým gólom Cútt a tribúny opäť burácali. Od tohto gólu sa pritvrdilo a začalo sa hrať viac do tela a vznikali šarvátky. Aj domáci si zahrali presilovku o dvoch hráčov... Domáci dali gól, ale hlavný rozhodca gól neuznal, lebo bol dosiahnutý kopnutím. Ale o pár sekúnd neskôr už nebolo pochýb a domáci sa dostali do vedenia 4:2 a takisto svoj druhý gól dosiahol Baláž. Po štvrtom góle hostia vystriedali brankára.
Začiatok tretej tretiny sa niesol v kľudnom tempe. Lenže v čase 43:54 hostia znížili a o minútu na to už bolo vyrovnané a celý štadión zaskočený. Bardejov ako keby prestal hrať a navyše v 47. minúte bol vylúčený Gmitter a hostia hrali presilovú hru. Domáci ju ustáli. V tomto štádiu zápasu sa hralo opatrne z oboch strán. Šance sa vytvárali zriedka na oboch stranách. Štadión zaburácal presne minútu a jednu sekundu pred koncom, keď sa presadil Ščurko a dostal domácich do vedenia 5:4 po skrumáži pred bránou. Bardejov svoj jednogólový náskok udržal, aj keď hostia odvolali 15 sekúnd pred koncom brankára. A tak Bardejovčania na domácom ľade pri vynikajúcej kulise vyhrali aj druhý zápas a vedú v sérii 2:0.
HC 46 Bemaco Bardejov - HC 07 Orin Detva 5:4 (1:1, 3:1, 1:2) - stav série 2:0
Góly:
14. a 35. Marcel Baláž, 23. a 29. Cútt, 59. Ščurko - 25. a 45. M. Síkela, 14. Srnka, 44. Parkhouse