Reprezentačná dvadsiatka sa v stredu vrátila z MS vo Fínsku, kde obsadila 7. miesto

BRATISLAVA - Slovenský reprezentačný výber do 20 rokov pricestoval v stredu doobeda z dejiska majstrovstiev sveta vo Fínsku na Slovensko. S výnimkou Erika Černáka, Adama Húsku, Christiána Jaroša a Kristiána Pospíšila, ktorí odcestovali do zámoria resp. Švédska, pricestovala do Bratislavy kompletná výprava. Slováci obsadili na šampionáte po prehre 0:6 so Švédmi vo štvrťfinále celkové 7. miesto.

"Všetci pred nami sú svetová špička, so súpermi pod nami hráme vyrovnanú partiu. Posledné štyri tímy predviedli v záverečnej fáze hokej z inej galaxie. Vieme o svojich problémoch na Slovensku, ale touto cestou by som chcel poďakovať realizačnému tímu aj hráčom za toto umiestnenie," povedal po návrate zo šampionátu Ernest Bokroš, ktorý sa od februára pripojí ako druhý asistent trénera Zdena Cígera k seniorskej reprezentácii.
"Stále mám zmluvu so zväzom a tá je otvorená. Ak sú obe strany spokojné, môžeme pokračovať ďalej. Ešte sa k tomu musia vyjadriť predstavitelia zväzu, či považujú moju prácu, ale aj celého realizačného tímu za uspokojivú. Mňa táto robota napĺňa, baví ma to. Možno by niekto povedal, že už som v tejto funkcii dlho, ale poviem otvorene, vo svojich rokoch som aj po týchto majstrovstvách sveta nabral ďalšie skúsenosti, ktoré sa nikde inde nenaučíte," pridal Ernest Bokroš.