SZĽH potešil najmenších hokejistov Hamuliakova

Malí hokejisti Hamuliakova s výstrojom od SZĽH, foto - Ján SúkupMalí hokejisti Hamuliakova s výstrojom od SZĽH, foto - Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH) - Jednou z hlavných priorít vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja, prezentovanej aj v predvolebnom období, bola trvalá a zvýšená podpora mládežníckeho hokeja na Slovensku. Svedkami prvého kroku v reálnej podobe bolo diváci pondelňajšieho podvečerného stretnutia Memoriálu Ivana Hlinku medzi  "osemnástkami" Slovenska a Ruska. Po prvej tretine vyšli na ľad mali adepti hokeja v žlto-čiernych dresoch, tak typických pre aktívny klub HO Hamikovo v Hamuliakove, aj s trénerom mlade Borisom Majeským. Očká deťureniec sa rozžiarili, keď postupne preberali z rúk generálneho sekretára Róberta Pukaloviča  hokejový výstroj značky Bauer!

"Plníme sľub daný na kongrese. Malí ´Hamíkovčania´ dostali desať kompletných hokejových výstrojov bez korčulí.  Oddiel z Hamuliakova nepatrí medzi  tie, ktoré majú finančnú dotáciu, preto smesa rozhodli pre túto formu podpory. Nasledovať však budú ďalšie oddiely - v utorok počas stretnutia našich mladíkov s Fínmi si na ľade preberú výstroj malí Lamačania a v stredajšom dueli s USA zasa talenty z Gelnice," povedal Róbert Pukalovič a dodal: "To je len prvá fáza našj zväzovej iniciatívy, v ktorej chceme pokračovať po ďalších malých oddieloch. Už máme naplánované rozhovory s predajcami výstroja."

 

Odovzdávanie výstroja žiakom Hamuliakova Róbertom Pukalovičom. Foto Ján SúkupOdovzdávanie výstroja žiakom Hamuliakova Róbertom Pukalovičom. Foto Ján Súkup

Pocity benjamínkov HO Hamikovo tlmočil bývalý extraligový obranca Boris Majeský: "Nemusím zdôrazňovať, aký to znamená prínos pre náš oddiel, v ktorom máme až 90 detí, z toho dve desiatky najmenších. Práve tým bude smerovať pomoc zo strany SZĽH.  Deti výstroj nezničia tak ako dospelí, verím, že ho budeme môcť po sezónach zopárkrát posunúť.  Chlapci si celý podvečer užili a vychutnali si aj stretnutie svojich starších vzorov."