Projekt SZĽH Deti na hokej spustilo do života na ľade v Prievidzi 136 detí

Reprezentačný tréner Zdeno Cíger s drobček na ľade v Prievidzi. Čo tak urobiť spoločné foto o desať rokov? Foto Peter FábryReprezentačný tréner Zdeno Cíger s drobček na ľade v Prievidzi. Čo tak urobiť spoločné foto o desať rokov? Foto Peter Fábry

PRIEVIDZA (SZĽH, dkos) - „Najviac sa mi na hokeji páči to, že mi veje vietor do tváre, keď korčuľujem,“ aj takéto roztomilé zdôvodnenia a veľa podobných sme počuli z úst detí v sobotu popoludní na zimnom štadióne v Prievidzi  v odpovediach prečo sa pridať k hokejistom. Počas pilotného podujatia projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja Deti na hokej bola sprievodným znakom spontánnosť, bezprostrednosť, radosť z korčuľovania a samozrejme ešte väčšia, keď vrtkavý puk skončil v hokejovej bránke.  

 

Deťurence sa dosýta vyšantili na ľade v Prievidzi, na prvú lekciu hokeja dozaista nezabudnú, foto Peter FábryDeťurence sa dosýta vyšantili na ľade v Prievidzi, na prvú lekciu hokeja dozaista nezabudnú, foto Peter Fábry

Na otváracej akcii série podujatí  sa významne podieľal aj miestny hokejový klub MŠHK Prievidza – mládež.

Zimný štadión na Hornej Nitre doslova praskal vo švíkoch, pretože podujatie pritiahlo na ľad vyše stovky detí z Prievidze a blízkeho okolia. Tie si na rôznych zábavných stanovištiach mohli vyskúšať rôzne úlohy zo sveta hokeja,  napríklad streľbu na bránku, prekážkovú dráhu, ozajstný hokejový zápas a iné.

 

Obľúbený vĺčik Goooly na pilotnom podujatí projektu Deti chýbať v Prievidzi nemohol  chýbať, foto Peter FábryObľúbený vĺčik Goooly na pilotnom podujatí projektu Deti chýbať v Prievidzi nemohol  chýbať, foto Peter Fábry

Veľkej popularite sa tešil vĺčik Goooly, ktorému nádejné hokejistky a hokejisti nedali vydýchnuť ani na chvíľu. Rovnako nabitý program mal aj reprezentačný tréner Zdeno Cíger. O jeho rady pri korčuľovaní, či streľbe bol naozaj veľký záujem.

V závere podujatia  žreb určil desiatich malých majiteľov novučičkého hokejového výstroja, no skrátka neprišiel nik. Pre všetkých totiž boli pripravené účastnícke dresy, náramky, nálepky, perá, hokejové zošity a ľadové diplomy. Deti aj rodičia odchádzali z podujatia s úsmevom a  sme presvedčení, že sa na ľad opäť s radosťou vrátia.

 

Prvé dotyky najmenších s hokejom v ozajstnom výstroji, foto Peter FábryPrvé dotyky najmenších s hokejom v ozajstnom výstroji, foto Peter Fábry

„Rada by som sa poďakovala všetkým zástupcom klubu MŠHK Prievidza- mládež, ktorí si dali na organizácii tohto podujatia naozaj veľmi záležať. Bolo vidno, že do toho vložili svoje srdiečko, čo sa im vrátilo v podobe šťastných úsmevov budúcich hokejových hviezd,“ dodala na záver manažérka náborových podujatí SZĽH Diana Kosová.

 

Desiatim vyžrebovaným hokejovým benjamínkom odovzdal štartovací hokejový výstroj Zdeno Cíger, foto Peter FábryDesiatim vyžrebovaným hokejovým benjamínkom odovzdal štartovací hokejový výstroj Zdeno Cíger, foto Peter Fábry.