Pri reprezentačnom „áčku“ končia kustódi Samuel Petráš a Michal Malina


BRATISLAVA (SZĽH) - Samuel Petráš a Michal Malina požiadali o uvoľnenie z funkcií v rámci realizačného tímu slovenskej hokejovej reprezentácie. Obaja kustódi, maséri, výstrojoví manažéri, ale aj psychológovia v jednej osobe sa tak rozhodli po viac ako dvoch desaťročiach pri seniorskom „áčku“. Na ich miesta nastupujú kolegovia z reprezentácie do 20 rokov – Rastislav Ladecký a Ľuboš Ondrejka.

Prvá anamnéza na striedačke, Tomáš Kopecký s  lekárom Vladimírom Luptákom a masérom Michalom Malinom, foto SITA - Jozef JakubčoMichal Malina na striedačke počas ZOH 2014 v Soči

Samuel Petráš pôsobil pri hokejovej reprezentácii od jej vzniku v roku 1993. Bol pritom, keď sa tím postupne prebojoval z C kategórie až k titulu majstrov sveta. Okrem svetových šampionátov a využívali jeho služby aj hráči šiestich výberov na zimných olympijských hrách. Spolu s Michalom Malinom tvorili nerozlučnú dvojicu. „Rád by som obom profesionálom pri tejto príležitosti poďakoval za ten neskutočne dlhý čas, v ktorom odovzdali slovenskému hokeju naozaj všetko. Sú to ikony, ktoré pozná nejeden fanúšik a nahradiť ich nebude ľahké. Verím však, že ich nástupcovia sa nových funkcií zhostia rovnako dobre,“ povedal prezident SZĽH Martin Kohút. 

Rastislav Ladecký, masér tímu SR 20, Štartfoto - Ján SúkupRastislav Ladecký - masér a kustód SR 20.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nová dvojica Ladecký - Ondrejka pozná väčšinu aktuálneho tímu slovenskej hokejovej reprezentácie, kedže obaja pôsobili viac ako 10 rokov pri juniorských reprezenráciách Slovenska. Počas prípravných zápasov Euro Hockey Challenge a aj na majstrovstvách sveta v Kolíne nad Rýnom a Paríži už budú na svojom novom pôsobisku - pri seniorskom „áčku“.