Praktický manuál pre začínajúcich trénerov a rodičov

 

BRATISLAVA (SZĽH) – Výchova hokejových talentov už v rannom veku je veľmi dôležitá. Hlavne  začínajúcich hokejistov by mali dbať tréneri na dôkladné osvojenie základných herných činností a predovšetkým korčuľovania. Metodické oddelenie SZĽH preto pripravilo praktický manuál pre začínajúcich trénerov či rodičov. „Manuál je určený pre začínajúcich trénerov v hokejových predprípravkách. Obsahuje základné informácie ohľadom organizácie, skladby a koncepcie pri zostavovaní tréningových jednotiek v danej vekovej kategórii na ľade s množstvom príkladov kompletných tréningových jednotiek. Nápomocný bude aj pre rodičov, ktorí tak budú mať lepší prehľad o tom, ako ich deti trénujú,“ priblížil cieľ manuálu jeho zostavovateľ Igor Andrejkovič.

Okrem iného sú pri manuáli aj tri samostatné plagáty – dlhodobá športová príprava hokejistu, výhody hry na malom priestore (MINIHOKEJ) a hra telom v kategórii detí a mládeže. „Prvý vysvetľuje podstatu v športovej príprave hokejistu od ranného veku až po prechod do seniorskej kategórie. Druhý zase poukazuje na pozitíva minihokeja. Tretí popisuje zákonitosti hry do tela u mladých hokejistov, kde je hra telom obmedzená,“ pokračoval Andrejkovič.

Manuály v printovej podobe boli distribuované do klubov a na internete bude voľne dostupná pdf verzia na stiahnutie a vytlačenie. Okrem iného si podrobné informácie o materiáli nájdete na nasledujúcom linku:

http://www.hockeyslovakia.sk/sk/clanok/hokejova-predpripravka-6-9-rokov