Najlepší extraligový strelec Roman Tomas je stále bez klubu

Kanonier Roman Tomas v drese Žiliny, foto mshkzilina - ddFoto: MsHK Žilina

BRATISLAVA 20. júla (SITA) - Iba 49 stretnutí v žilinskom drese stačilo Romanovi Tomasovi na 40 gólov znamenajúcich prvenstvo v poradí strelcov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tisport extraligy 2013/2014, ale ani obdivuhodný nástrel zatiaľ nevyniesol rodenému Popradčanovi lepší angažmán.

"Som v rovnakej pozícii ako minulý rok, zmluvu som zatiaľ nikde nepodpísal. Ale nie som z toho nervózny, verím, že do septembra sa to vyrieši. Chcel by som určite začať skôr ako minulý rok, no hokej je už raz taký, vyberať si nemôžem," uviedol v rozhovore pre Hokejportal.net 33-ročný krídelník, ktorý spomedzi možných budúcich pôsobísk napevno vylúčil len Kazachstan.

Počas kariéry si obávaný kanonier vyskúšal okrem Žiliny, Košíc a Popradu i Chorvátsko, Česko, Poľsko aj Rusko. "Povedal by som, že každý chce zo slovenskej ligy odísť a určite nie som sám. Rád by som ešte vyskúšal zahraničie, obzvlášť po takejto sezóne. Myslím si, že góly som nezabudol dávať, takže uvidíme, čo čas prinesie. Ale nehovorím nič vopred. Čo sa stane, to sa stane," doplnil Roman Tomas.