MS žien do 18 rokov: Slovenky proti Maďarkám hrali 5 minút oslabené o dve hráčky, v zápase inkasovali sedem gólov

VAUJANY (SZĽH) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov prehrali v treťom zápase na MS divízie I vo francúzskom Vaujany s maďarskými rovesníčkami 1:7. Viac než inkasované góly však prekvapil počet striel, ktoré súperky vyslali na našu brankárku Jabloňovskú. Tá úspešne zasiahla až 50-krát, no ani tak nezabránila vysokej prehre. V negatívnych štatistikách nášho tímu vidieť aj 60 trestných minút a dva slovenské tresty do konca zápasu.


Dejisko MS žien divízie I vo francúzskom Vaujany

MAĎARSKO - SLOVENSKO 7:1

Maďarské hráčky už v prvej tretine prestrieľali Slovenky v pomere 15-3, z čoho vyťažili tri góly, z toho jeden presilovkový. Prvý gól padol po chybe Ivety Klimašovej, druhý gól prišiel po strele od modrej čiary a dorážke, čo bola dnes najväčšia slabina Sloveniek, keďže v celom zápase inkasovali  až tri góly po dorážkach pred bránkou. Do druhej časti vstupovali naše hráčky s odhodlaním za každú cenu zvrátiť priebeh zápasu. Strelecká štatistika sa postupne vyrovnávala, no súperky nemilosrdne trestali každé naše mierne zaváhanie, dvakrát sa presadili aj gólovo. V tretej tretine prišli dve slovenské vylúčenia do konca zápasu. To prvé hodnotili všetci zúčastnení ako veľmi prísne, Lucia Ištocyová sa po súboji pri mantineli porúčala predčasne pod sprchy. Jej spoluhráčka Fedoročková však o polminútu neskôr predviedla hlúpy a zbytočný faul, po ktorom tiež dostala päťminútový trest a musela opustiť ľadovú plochy. Výsledkom však bola až 5-minútová maďarská presilovka o dve hráčky, čo je v hokeji prakticky nevídaný jav. Aj z tohto dôvodu bol pomer striel v poslednej tretine výrazne vysoký pre naše súperky – 29-4. Za rozhodnutého stavu vyťažili z tejto „kanonády“ za celú tretinu len dva góly a uzavreli konečný stav stretnutia na 7:1.

Mladé Maďarky po tomto zápase viedli tabuľku so šiestimi bodmi, keďže Nórky a Francúzky zaznamenali trojbodové víťazstvá dostali pred nich - domáce hokejistky s ôsmimi a Severanky so 7 bodmi. Slovenky sú na piatom mieste s tromi bodmi. Pred sebou majú ešte dva zápasy, vo štvrtok proti Nórsku a v sobotu s Rakúskom.

Ján Valúch, tréner žien SR 18: "Prvý gól sme dostali po chybe Ivety Klimašovej, druhý gól prišiel po strele od modrej čiary a dorážke, čo bola dnes naša najväčšia slabila, keďže v celom zápase sme dostali až tri góly po dorážkach pred bránkou. Dôležité bolo, že hráčky dokázali znížiť na 1:2, no keď sme sa už dostávali do zápasu, prišlo zbytočné vylúčenie Táni Ištocyovej a presilovka, ktorú Maďarky využili na strelenie tretieho gólu. Do druhej tretiny sme išli so zmenami, chceli sme za každú cenu so zápasom niečo urobiť, no súperky hrali sebavedomo a trestali každú našu chybičku. V tretej tretine prišlo veľmi prísne vylúčenie Lucie Ištocyovej do konca zápasu, keď ona len štandardne dohrala súboj pri mantineli. Rozhodkyne to však vyhodnotili prísnym päťminútovým vylúčením. Následný rovnaký trest pre Fedorčokovú však už bol oprávnený, išlo o veľmi zbytočný faul. V závere sme sa snažili urobiť všetko pre to, aby sme dohrali zápas so cťou a zabránili zbytočným emóciám. Enormný rozdiel v počte striel pramení práve z dlhého oslabenia o dve hráčky."

MS žien divízie I do 18 rokov - Vaujany, Francúzsko:
Maďarsko - Slovensko 7:1 (3:1, 2:0, 2:0)
Gól SR "18":
16. Kollová (Sedláková, Fedorová)

Rakúsko - Nórsko 2:3 (2:0, 0:0, 0:3)
Francúzsko - Nemecko 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)

Tabuľka:
1. Francúzsko 3 2 1 0 0 14:7 8
2. Nórsko 3 2 0 1 0 7:4 7
3. Maďarsko 3 2 0 0 1 9:4 6
4. Nemecko 3 1 0 0 2 12:13 3
5. Slovensko 3 1 0 0 2 11:18 3
6. Rakúsko 3 0 0 0 3 4:11 0

Ďalší program SR 18:
štvrtok 8. januára - 14:00: Nórsko - Slovensko
sobota 10. januára - 15:30: Slovensko - Rakúsko


Ďalšie články