Mládežnícki tréneri sa stretli počas Hlinkovho memoriálu

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – Počas turnaja Memoriál Ivana Hlinku, ktorý sa konal od 11. augusta 2014 v Piešťanoch a Břeclavi, sa práve v slovenskom meste stretli slovenskí hokejoví tréneri zameraní hlavne na výchovu mládeže. Metodici zo SZĽH Andrej Výboh a Igor Andrejkovič pripravili pre takmer sedemdesiat koučov prednášky nielen o zmene v pravidlách ľadového hokeja, ktoré vstúpia do platnosti od sezóny 2014/2015, ale aj o nastavení herných systémov po zúžení stredného pásma. „V pravidlách sme sa zamerali hlavne na hybridné zakázané uvoľnenie. Tejto téme sa venoval predseda komisie rozhodcov Peter Ország. Ohľadom zmeny herného systému po zúžení strednej tretiny prednášali prítomným trénerom kouči mládežníckych reprezentácií do 18 a 20 rokov Anton Bartánus, Ernest Bokroš a Ivan Feneš,“ povedal hlavný metodik SZĽH Andrej Výboh, ktorý je v svojej funkcii od 1. mája, keď na tomto poste vystriedal Andreja Schöbera, ktorý sa stal trénerom ženskej reprezentácie.

„Za pomoci Petra Lakomého zo záchrannej zdravotnej služby Falck sme rovnako trénerov školili aj pri poskytovaní prvej pomoci hráčom priamo na ľade. Z metodickej stránky sme zúčastnených informovali o zmene v evidencii tréningovej jednotky na ľade i mimo neho. Po prednáškach sme si spoločne pozreli zápas hráčov do 18 rokov medzi Kanadou a Švédskom, ktoré patria v tejto vekovej kategórii k absolútnej svetovej špičke,“ pridal Výboh.

Nové tlačivá pre evidenciu tréningovej jednotky sú k dispozícii na nasledovnej adrese: http://www.hockeyslovakia.sk/sk/clanok/tlaciva