Majster dal mladíkom lekciu z dôrazu a efektivity: HK Orange 20 - Košice 0:8

BRATISLAVA (SZĽH) - Košickí hokejisti predviedli proti tímu Orange "20" jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne. Zverenci trénera Rostislava Čadu zvíťazili v bratislavskom Ružinove jednoznačne 8:0. Rozhodujúce údery prišli v druhej tretine, v ktorej Košičania strelili štyri góly.


Rostislav Čada na lavičke Košíc, foto: SITA

ORANGE "20" - KOŠICE 0:8

Po prvej tretine viedli "oceliari" 2:0, keď skóre otvorili v presilovke o dvoch korčuliarov. Domácim mladíkom nepomohla ani výmena brankárov z 31. min: Stanislav Škorvánek, ktorý za necelú polovicu duelu inkasoval štyri góly, prepustil miesto Dávidovi Hrenákovi. Ten si udržal čisté konto len šesť minút, keď na 5:0 pre východniarov upravil Jiří Bicek, už o desať sekúnd pridal gól číslo šesť nestarnúci Peter Bartoš. V záverečnej časti stretnutia dokonali gólový uragán Marek Bartánus a Richard Lelkeš.

Košice si vďaka vysokému triumfu upevnili štvrtú pozíciu v tabuľke, so 45 bodmi majú dvojbodové manko na tretiu Duklu Trenčín, za vedúcim Zvolenom zaostávajú o 5 bodov.

Povedali po zápase:
Rostislav Čada, tréner Košíc:Musím pochváliť chlapcov za dobrý výkon, odohrali sme celý zápas veľmi koncentrovane a na strane súpera nebolo hráča, ktorý by dnes dokázal nasmerovať svoj tím po rýchlych góloch k inému priebehu. Som spokojný s výsledkom aj výkonom.
Ernest Bokroš, tréner SR 20:Opäť zaúradovala naša nedisciplinovanosť, s dnešným výkonom sme nemali šancu uspieť. Nemôžeme si dovoliť toľko oslabení ani nechať toľko priestoru v našej obrannej tretine takému skúsenému súperovi akým sú Košice, ktorý nemal problémy  využiť to na strieľanie gólov. Snaha bola dnes veľmi málo na tak kvalitného protivníka. Košice sú v tejto sezóne jedným z mála súperov, ktorý proti nám podal úplne sústredený výkon od prvej do poslednej minúty bez ohľadu na vývoj stretnutia.


HK Orange 20 - HC Košice 0:8 (0:2, 0:4, 0:2)
Góly:
8. M. Dudáš (E. Šedivý, Bicek), 11. T. Hrnka (Matúš Chovan), 23. Bortňák (Sojčík, Hričina), 27. T. Hrnka (P. Bartoš, Deyl), 37. Bicek (M. Bartánus, M. Macejko), 37. P. Bartoš (E. Šedivý, T. Hrnka), 49. R. Lelkeš (M. Dudáš, P. Bartoš), 50. M. Bartánus (E. Šedivý, Bicek)
Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Valach - Holienka, M. Orolin
Zostavy:
Orange 20:
Škorvánek (31. Hrenák) - Meliško, Koch, Jendroľ, A. Sloboda, Ivanič, M. Moravčík, Košecký - Briestenský, M. Sukeľ, Sádecký - J. Sukeľ, J. Šiška, Hrušík - J. Milý, Ondruš, P. Galis - J. Tatár, M. Surový, D. Novák - Klenko
Košice: Melicherčík - Deyl, Cebák, E. Šedivý, Matúš Chovan, M. Macejko, M. Dudáš, B. Pavúk - M. Bartánus, Suja, Bicek - P. Bartoš, T. Hrnka, R. Lelkeš - R. Jenčík, Češík, Boltun - Bortňák, Sojčík, Hričina