Reprezentanti z kempu v Martine na turnaj do Innsbrucku

Kemp reprezentácie v Martine, foto SITA - Milo FabianKemp reprezentácie v Martine, foto SITA - Milo Fabian

MARTIN -  Všetkých 23 nominovaných hráčov, všetko z domácej extraligy,  absolvovalo utorňajší kemp na ľade v Martine, ktorý bol  po Zvolene a Trenčíne dejiskom tretieho jednodňového kempu slovenskej hokejovej reprezentácie. Od zväzového trénera Zdena Cígera sa dozvedeli, že tento výber bude reprezentovať Slovensko v dňoch 11. - 13. februára  na podujatí Euro Ice Hockey Challenge v Rakúsku. Na  ľade v Innsbrucku budú jeho protivníkmi postupne budú Francúzsko, Rakúsko a Slovinsko.

 

Zdeno Cíger so spolupracovníkmi Róbertom Švehlom, Žigmundom Pálffym a Ernestom Bokrošom počas kempu v Martine, foto SITA - Milo FabianZdeno Cíger so spolupracovníkmi Róbertom Švehlom, Žigmundom Pálffym a Ernestom Bokrošom počas kempu v Martine korčule neobuli, foto SITA - Milo Fabian

Realizačný tím rozšíril Ernest Bokroš, doteraz tréner SR 20,  no taktovku na ľade Cíger odovzdal  kormidelníkovi extraligovej Dukly Trenčín Jánovi Kobezdovi. Ten spolu s  Pavlom Paukovčekom budú asistentmi  trénera Olympijského výberu Petra Oremusa v Innsbrucku. Pozornosť v srdci Turca pútala aj prítomnosť Žigmunda Pálffyho. Majster sveta 2002, excelentný útočník bude generálnym manažérom tohto  mladého tímu do 23 rokov, v ktorom extraligová produktivita pasuje za prirodzených lídrov Radovana Puliša a Juraja Majdana. Očakávania  smerujú aj   k brankárovi Michalovi Dzubinovi, k obrancovi Mislavovi Rosandičovi, ale aj zopár ďalším. Top kanonier vlaňajšieho ročníka extraliga Zvolenčan Radovan Puliš chce naplniť dôveru trénerov: "Dúfam, že výkonmi potvrdim  lídersku úlohu v tomto tíme  a tak zabojujem o miestenku v A mužstve."

Skaličan Marián Studenič (vľavo) a Michal Hlinka z Dukly Trenčín (vpravo) na tréningu v rámci kempu reprezentantov v Martine. Martin, foto SITA - Milo FabianSkaličan Marián Studenič (vľavo) a Michal Hlinka z Dukly Trenčín (vpravo) na  kempe v Martine, foto SITA

Mladučký útočník Marián Studenič sa o nominácii na  kemp  A-reprezentácie  sa dozvedel od svojej mamy. "Jednoducho som tomu nemohol uveriť, samozrejme že ma to potešilo,  už len to, že som do Martina mohl, pricestovať," vyznal sa 17-ročný  hráč extraligovej Skalice, ktorý v apríli bude reprezentovať v družstve SR 18 na MS. 

Jednodňové kemby počas voľných extraligových utorkov  sú súčasťou filozofie súčasného vedenia slovenskej  hokejovej reprezentácie. Tréner Zdeno Cíger: "Ide nám o kontakt s hráčmi, aby sme ich mali pod kontrolou. Bolo by zbytočné volať na jednodňové kempy hráčov z Čiech alebo zo zahraničia, preto sme aj teraz pozvali chlapcov z domácej súťaže. Má to pre nich aj psychologické plus -  sú v povedomí, po zrazoch ich lepšie vidno aj v zápasoch. Je o nich záujem, stúpa im kredit, pútajú fanúšikov tým, že boli v reprezentácii.

Euro Ice Hockey Challenge v Innsbrucku (11.-13. februára 2016):

Štvrtok 11. februára: Slovensko- Francúzsko (16.30)
Piatok 12. februára: Slovensko- Rakúsko (20.20)
Sobota 13. februára: Slovensko - Slovinsko (12.30)