Hrivík si cení šancu prebojovať sa na majstrovstvá sveta

BRATISLAVA (SZĽH, štu) V utorok ráno priletel linkou z New Yorku do Viedne ďalší zámorský hráč, ktorý má šancu predstaviť sa na majstrovstvách sveta v Minsku. Útočník Hartfordu Wolf Pack Marek Hrivík v seniorskej reprezentácii zažije svoju premiéru. „Som rád, že som dostal pozvánku a budem mať šancu zabojovať o majstrovstvá sveta. Veľmi si to cením,“ povedal 22-ročný ľavý krídelník pre hockeyslovakia.sk

Marek Hrivík počas tréningu reprezentácie pred blížiacimi sa Slovakia Cupom v Bratislave a  MS v Minsku, foto SITA - Jozef JakubčoMarek Hrivík počas tréningu reprezentácie pred blížiacimi sa Slovakia Cupom v Bratislave 

Tým, že Hartford nepostúpil do play-off v AHL, bola cesta Mareka pre slovenský tím otvorená. „Generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora ma kontaktoval ešte pred dvomi týždňami. Opýtal sa ma na situáciu v mojej organizácii a či budem povolaný do prvého tímu Rangers. V tom čase sme mali pred sebou ešte dva duely základnej časti, ale dohodli sme sa, že v čase, keď budem voľný, odletím na Slovensko. Rangers ma síce povolali do prvého tímu, ale s mužstvom sme týždeň len trénovali,“ vysvetlil Marek.

Súpiska mužstva „jazdcov“, ktoré účinkuje v play-off NHL, je nabitá. „Šance na to, aby niekto z nás nastúpil, neboli veľké. Traja hráči základného kádra sedia teraz na tribúne a aj počas celého ročníka sa z farmy do prvého mužstva dostal len jeden hráč. Preto bol odchod na Slovensko a pripojenie sa k slovenskej reprezentácii najlepším riešením,“ pokračoval 22-ročný rodák z Čadce.

Jesenný kemp v mužstve New York Rangers vyšiel ľavému krídelníkovi dobre, ale miesto v hlavnom kádri si nevybojoval. V poslednom kole „čistiek“ ho poslali na farmu. „Sezóna bola pre mňa ťažká. Mal som dobrý kemp, ale prvá polovica ročníka nebola dobrá. Potom sme sa už naštartovali, ale play-off nám aj tak uniklo o päť bodov,“ skonštatoval Marek na margo sezóny.

„Teraz som tu a dúfam, že sa mi podarí vybojovať si miesto v tíme trénera Vladimíra Vůjteka. V mužstve je niekoľko chlapcov, ktorí boli aj na majstrovstvách sveta pred piatimi rokmi v kanadskej Ottawe. Teším sa na zoznámenie sa s inými spoluhráčmi. Pre mňa bude zaujímavé stretnutie aj s Miroslavom Šatanom, ktorý je veľký hráč a ja dúfam, že sa od neho niečo priučím. Aj kvôli tomu som prišiel, aby som pochytil niečo od takého velikána,“ dodal hráč, ktorý v 74 zápasoch v AHL nazbieral 27 bodov (13+14).