Útočník Ján Sýkora zostáva v Pardubiciach

Slovenský reprezentant v drese Plzne Ján Sýkora, foto capps.czSlovenský reprezentant Ján Sýkora ešte v drese Plzne, foto capps.cz

PARDUBICE - Slovenský hokejový útočník Ján Sýkora bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v českých Pardubiciach. Dvadsaťšesťročný krídelník prišiel do "mesta perníkov" v sezóne 2016/2017 z Třinca. "Som rád, že to klaplo a Ján Sýkora bude pokračovať v Dyname. Riešili sme dva otázniky - jeho zmluvu v Plzni, čo si napokon vybavil sám, a podmienky jeho uvoľnenia. Plzeň totiž, aj keď je Ján Slovákom, vlastnila jeho hráčske práva pre Česko. V klube mu však vyšli v ústrety a mohli sme sa s Jánom dohodnúť na zmluve na jeden rok s ďalšou opciou," povedal generálny manažér Pardubíc Dušan Salfický.

Rodák z Detvy pôsobí v Česku od leta 2013, predtým hral za Banskú Bystricu. "Už v závere uplynulej sezóny som hovoril, že by som v klube rád zostal. Veľmi sa mi tu páči, sú tu vynikajúci fanúšikovia, ktorí nás podržali v baráži. Som rád, že aj vďaka nim sme sa zachránili v najvyššej súťaži. Teší ma tiež záujem klubu, nebol problém dohodnúť sa," uviedol Ján Sýkora. Informácie pochádzajú z oficiálneho webu klubu HC Dynamo Pardubice.