Juniori SR začnú obhajobu bronzu na MS 20 v Helsinkách proti Bielorusku

Bronzové opojenie mladých Slovákov v Toronte na MS 20, foto SITA/APBronzové opojenie mladých Slovákov v Toronte na MS 20, foto SITA/AP

ZÜRICH - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov začne svoje účinkovanie na svetovom šampionáte v Helsinkách 27. decembra o 16.00 h miestneho času (na Slovensku o hodinu menej) zápasom s nováčikom elitnej kategórie Bieloruskom. Slováci budú vo Fínsku obhajovať bronz z tohtoročného turnaja v Montreale a Toronte. O deň neskôr sa slovenskí juniori stretnú od 14.00 h miestneho času s Českom, 30. decembra ich od 18.00 h s Fínskom a boje v základnej B-skupine zakončia na Silvestra od 14.00 h duelom s Ruskom. Dejiskom všetkých zápasov bude známa Hartwall Areena.
Organizátori rozpis zápasov zverejnili v pondelok na webe šampionátu. Majstrovstvá sveta do 20 rokov sa už tradične začnú 26. decembra, turnaj otvorí duel Česka a Ruska. Večer sa v Hartwall Areene pre 13 665 divákov stretnú domáci Fíni s Bielorusmi, ktorých čaká náročný dvojboj hneď v úvodné dva dni turnaja. V A-skupine sa v Helsinki Ice Hall, domovskom stánku IFK pre 8200 divákov, stretnú najskôr Švajčiari so Švédmi a večer je na programe sledované zámorské derby USA - Kanada.
Finále je už tradične na programe 5. januára. "Obe arény sú od seba vzdialené len dva kilometre. Teoreticky vzhľadom na iné začiatky môže fanúšik navštíviť všetkých 31 zápasov turnaja," povedal podľa webu šampionátu generálny sekretár organizačného výboru Timo Backman.

 

Hartwall aréna v HelsinkáchHartwall aréna v Helsinkách