Andrej Sekera z LA do Edmontonu

Obranca Andrej Sekera, foto SITAObranca Andrej Sekera, foto SITA

EDMONTON - Slovenský obranca Andrej Sekera má v zámorskej hokejovej NHL novú zmluvu, v stredu sa dohodol na spolupráci s klubom Edmonton Oilers. Dvadsaťdeväťročný rodák z Bojníc podpísal lukratívny kontrakt na šesť rokov, počas tejto doby zarobí 33 miliónov dolárov. „Zo všetkých ponúk bola práve tá od Edmontonu najlepšia. Po všetkých stránkach, nielen finančnej ale aj hokejovej. Svoje zohralo aj to, že na súpiske majú olejári viacero výborných hokejistov a po príchode generálneho manažéra Petra Chiarelliho Budú chcieť poskočiť v tabuľke NHL vyššie. Mal som na stole niekoľko iných ponúk, ale rozhodol som sa podpísať kontrakt práve Oilers, a dúfam že ma čaká šesť krásnych rokov,“ poveda Andrej Sekera.
Andrej Sekera patrí v NHL medzi skúsených bekov s ofenzívnymi chúťkami. V profilige debutoval v sezóne 2006/2007 v Buffale, za Sabres hral do leta 2013. Potom zamieril do Caroliny, Hurricanes ho vo februári 2015 vymenili do Los Angeles.
Slovenská stopa v obrane Edmontonu po Martinovi Marinčinovi, ktorého klub v sobotu vymenil do Toronta, ešte poriadne nevychladla a defenzíva "olejárov" získala ďalší slovenský pilier.