O rok na MS 18: Slováci s Fínskom, Kanadou, Českom a Dánskom

Americký útočník Auston Matthews, foto nytimes.comAmerický útočník Auston Matthews, foto nytimes.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZUG - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov bude hrať na budúcoročných majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v americkom meste Grand Forks v Severnej Dakote v B-skupine, v ktorej ju čakajú zápasy s Fínskom, Kanadou, Českom a Dánskom. V A-skupine sa predstavia domáci Američania, Švajčiari, Rusi, Švédi a Lotyši. Rozhodlo sa o tom podľa výsledkov tohtoročného šampionátu vo švajčiarskom Zugu, ktorý vyvrcholil v nedeľu triumfom USA.

Za najužitočnejšieho hráča MS do 18 rokov 2015 vyhlásili amerického centra Austona Matthewsa, ktorý bol s ôsmimi gólmi najlepším strelcom a s pätnástimi bodmi najproduktívnejším hráčom turnaja. Mladý Američan sa dostal aj do All-Star tímu a stal sa tiež najlepším útočníkom. "Sú to neuveriteľné pocity, získal som titul majstra sveta a dostal aj individuálne ocenenia. Je to sladké víťazstvo s touto skvelou skupinou hráčov. Som hrdý na tento tím," vyhlásil Auston Matthews.
Do All-Star tímu turnaja sa ešte dostali fínsky brankár Veini Vehviläinen, obrancovia Viili Saarijärvi a Jonas Siegenthaler a útočníci Patrik Laine a Denis Malgin. Direktoriát udelil individuálne ocenenia pre brankára Iľju Samsonova z Ruska a obrancu Viiliho Saarijärviho z Fínska.

All-Star tím MS do 18 rokov:
Veini Vehvilainen (Fín.) - Viili Saarijärvi (Fín.), Jonas Siegenthaler (Švaj.) - Auston Matthews (USA), Patrik Laine (Fín.), Denis Malgin (Švaj.)

Individuálne ocenenia:
Najlepší brankár: Iľja Samsonov (Rus.)
Najlepší obranca: Viili Saarijärvi (Fín.)
Najlepší útočník: Auston Matthews (USA)

Zloženie základných skupín na MS do 18 rokov 2016:
A-skupina: USA, Švajčiarsko, Rusko, Švédsko, Lotyšsko
B-skupina: Fínsko, Kanada, Česko, Slovensko, Dánsko