Slováci na MS 2018 pravdepodobne v Herningu s Rusmi, Fínmi, Čechmi aj domácimi Dánmi

Jyske Bank Boxen Arena v Herningu, dejisko zápasov tímu SR na MS 2018Jyske Bank Boxen Arena v Herningu, dejisko zápasov tímu SR na MS 2018

KOLÍN NAD RÝNOM - Po skončení MS 2017 je známe zloženie základných skupín na nasledujúcom svetovom šampionáte, ktorý v máji 2018 bude hostiť Dánsko.

MS 2018 v Dánsku logo

Na základe rebríčka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) by mali hrať Slováci v A-skupine v meste Herning, ich súpermi budú Rakúsko, Dánsko, Bielorusko, Švajčiarsko, Česko, Fínsko a Rusko. V B-skupine v Kodani sa predstavia výbery Kanady, Švédska, USA, Nemecka, Nórska, Lotyšska, Francúzska a Kórejskej republiky. Potvrdiť tieto informácie by mali organizátori MS 2018 v najbližších dňoch.

Slováci pravdepodobne začnú turnaj zápasom s domácimi Dánmi, nasledovať budú duely postupne proti Švajčiarom, Rakúšanom, Čechom, Fínom, Rusom a Bielorusom.

Jysk Bank Boxen Arena v Herningu má kapapcitu 15 000 divákov. Otvorili ju v roku 2010 koncertom Lady Gaga. Hala bola  už dejiskom viacerých  vrcholných športových podujatí, o.i.  majstrovstiev Európy 2015  v plávaní, svetového šampionátu hádzanárok 2015 atď.


Predpokladené zloženie základných skupín na MS 2018 v Dánsku:
A-skupina (Herning): Rusko, Fínsko, Česko, Švajčiarsko, Bielorusko, Slovensko, Dánsko, Rakúsko
B-skupina (Kodaň): Kanada, Švédsko, USA, Nemecko, Nórsko, Lotyšsko, Francúzsko, Kórejská republika