Podľa Draveckého sa Slováci nemajú za čo hanbiť, treba si z prehry vziať len to dobré

Ani obetavý zákrok kapitána Draveckého nezabránil gólu Gavrikova, foto iihf.comAni obetavý zákrok kapitána Draveckého nezabránil gólu Gavrikova, foto iihf.com

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenská hokejová reprezentácia inkasovala v sobotu v Kolíne nad Rýnom na majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku od silného tímu Ruska šesť gólov. Prvý puk prešiel za chrbát brankára Júliusa Hudáčka už v druhej minúte. "Taká bola realita. Nemali by sme sa vyhovárať, že Rusi majú silný tím, no bol to smolný moment. Keď dostanete hneď na začiatku gól, tak je to veľmi zlé. Výsledok je, aký je. Z našej strany tam však bola bojovnosť. Mali sme aj šance, vrátane mňa, no nechce nám to tam znova padnúť. Dajú sa v tomto zápase nájsť aj pozitíva," povedal po stretnutí kapitán tímu Vladimír Dravecký.

Napriek tomu, že výsledok 0:6 je zlý, Slováci mali šance na strelenie nejakých gólov. "Povedali sme si, že v našom útočnom pásme sa nemáme čoho báť, pretože aj s takými súpermi, akými sú Rusi, sa dá hrať. Bolo vidieť, že sme boli silní s pukom, čo je len a len dobré. Ak by sme premenili šance, ktoré sme mali v presilovkách, tak ten výsledok mohol byť iný," pokračoval ďalej v mixzóne Dravecký. Vzhľadom na kvalitu tímu, s ktorou Slovensko pricestovalo na šampionát, sa prehra s takým súperom, akým je Rusko, dala predvídať. O to viac mrzia stratené body s papierovo slabšími mužstvami. "Je to skúsenosť do ďalších rokov a musíme si z toho zobrať ponaučenie. Treba najmä hľadať tie pozitíva, nepozerať sa na to, čo bolo, ale hľadieť dopredu," myslí si 31-ročný rodák z Košíc.

 

Marcelovi Haščákovi v Lanxess Aréne to gólovo nesype, foto iihf.comMarcelovi Haščákovi v Lanxess Aréne to gólovo nesype, foto iihf.com

Po sobotňajšom zápase s Ruskom bol mimoriadne smutný útočník Marcel Haščák. Majstra Česka s tímom HC Kometa Brno mrzeli predovšetkým nepremenené šance. "Súper hral naozaj dobre. Každú chybu, ktorú sme urobili, potrestal. V tom sú Rusi dobrí. Dali nám gól už z druhého striedania a potom hneď využili presilovku. Museli sme niečo urobiť, trochu sme to otvorili a inkasovali sme tretíkrát. Bol to taký trochu nešťastný gól, nikto ten puk nevidel a brankár by ho za normálnych okolností chytil. Bohužiaľ, prešlo to za jeho chrbát. Chceli sme ešte niečo urobiť s výsledkom, dať gól. Veľmi ma mrzí, že sme aspoň jeden nestrelili. Myslím si, že sme si ho zaslúžili. Dorážali sme pred bránkou, robili sme čo sa dalo," povzdychol si pred novinármi v mixzóne Haščák.


Bola problémom Slovenska v súboji s Ruskom gólová nemohúcnosť alebo dobre chytajúci brankár Andrej Vasilevskij? "Aj také zápasy občas sú. Evidentne niekedy aj celé majstrovstvá... Strieľame, triafame brankára a zakaždým sa to odrazí niekde inde. Takých striel ako mali Rusi pri treťom góle, sme my mali už asi päťdesiat a vždy puk narazí do mantinelu alebo niekde inde a nám to padne hneď za chrbát brankára," krútil nechápavo hlavou Haščák. Sám nejaké šance na hokejke mal, no akosi mu na tomto šampionáte nie je súdené skórovať. "Neviem čo mám s tými 'palicami'. Celú sezónu mám s nimi problém a nestihli mi ich ani pred MS pripraviť. To je však dlhý príbeh, o ktorom by som sa nechcel baviť. Už sú aj dosť zničené, aby som ich močil niekde do záchodu. To už by som potom nemal s čím hrať," pousmial sa aspoň na chvíľu skúsený útočník.

Veľa času na regeneráciu slovenskí hokejisti nemajú, už v nedeľu o 16.15 ich čaká ďalší náročný duel so Spojenými štátmi americkými. "Videli sme ich zápas s Lotyšskom, všímali sme si, ako na nich hrali. Myslím si, že Lotyši predviedli dobrý výkon a máme sa od nich čo učiť. Treba si to stretnutie znovu pozrieť a pripraviť sa na USA tak ako oni. Viedli nad nimi 3:1, to môžeme pokojne aj my," dodal na záver Haščák.