Najstaršieho strelca gólu neprekvapilo české šialenstvo

Jaromír Jágr najstarším strelcom gólu v histórii MS, foto SITA/APJaromír Jágr najstarším strelcom gólu v histórii MS, foto SITA/AP

PRAHA - V Česku vypuklo počas majstrovstiev sveta hokejové šialenstvo, hviezdneho útočníka Jaromíra Jágra to však neprekvapilo. Veterán bojuje na šampionáte ako za mlada, nezastavili ho ani problémy s malíčkom. Útočník Floridy pred majstrovstvami sveta rozmýšľal, či by v tíme nezaberal miesto niekomu lepšiemu. V prvých dvoch stretnutiach na turnaji proti Švédsku (5:6 po sam. nájazdoch) a Lotyšsku (4:2) však potvrdil extratriedu a patril medzi najlepších hráčov domáceho výberu.
Jágrovo meno má medzi fanúšikmi stále väčší ohlas, tribúnami O2 Areny znie veľmi často. "Nie je to o mne, ale o Českej republike a českom hokeji. Majstrovstvá sveta sú veľmi dlhý turnaj. Sami sme mohli zistiť, že už od začiatku bude veľmi veľa prekvapení. Žiaden zápas nebude jednoduchý, ani ten s Lotyšskom nebol. Mali sme aj šťastie, že sme dostali presilovky a v nich sme rozhodli,“ povedal Jágr pre hokej.cz.
V súčasnosti je hokej témou číslo jeden v Českej republike. Aj skúsený útočník cítil počas prvého zápasu proti Švédom menšiu nervozitu. "Diváci šalejú, povedal by som, že nás vidia v ďaleko lepšom svetle, než aká je realita. Turnaj je veľmi vyrovnaný, favoritmi sú iné mužstvá. Majstrovstvá sú o jednom zápase."
K téme, že Česko momentálne žije hokejom, Jágr ďalej poznamenal. "Všetci chcú hrať hokej alebo chcú byť trénermi. Tých máme desať miliónov. Niet sa čomu čudovať,“ dodal pre hokej.cz Jágr, ktorý sa vo veku 43 rokov a 77 dní stal najstarším strelcom gólu v histórii svetových šampionátov.