Juraj Mondík odstúpil z funkcie prezidenta HC Košice

Prezident HC Košice Juraj Mondík, foto hckosice.skExprezident HC Košice Juraj Mondík, foto hckosice.sk

KOŠICE - Prezident hokejového klubu HC Košice Juraj Mondík sa rozhodol odstúpiť z funkcie. Tretí tím základnej časti, ktorý vo štvrťfinále vypadol s Martinom a celkovo v Tipsport lige 2016/2017 skončil piaty, oznámil odchod Mondíka na svojom webe. Prezidentom HC Košice bol od roku 2012.

"S hokejovým klubom HC Košice som toho zažil mnoho. Moja práca pre klub sa začala pred 13 rokmi, z toho posledných 5 rokov som zastával pozíciu prezidenta. Počas môjho pôsobenia v tejto funkcii sme dvakrát získali titul majstra Slovenska, jedenkrát druhé miesto a raz sme boli tretí. Od vzniku Ligy majstrov sme boli tri roky za sebou jej účastníkom, dvakrát sme postúpili do play-off. Som hrdý na to, ako klub fungoval z hľadiska celkového zabezpečenia, či už finančného alebo organizačného. Som presvedčený, že hráči, ktorí u nás hrali, spomínajú na nás ako na klub, v ktorom všetko klapalo, a ich jediná starosť bola plne sa sústrediť na svoj športový výkon. Avšak prišiel čas, keď sme napriek všetkému úsiliu hrali a nevyhrávali. A prišiel záverečný neúspech sezóny v podobe piateho miesta. Uvedomujem si zodpovednosť najvyššieho predstaviteľa klubu, preto som sa rozhodol zo svojej pozície abdikovať,“ povedal vo vyhlásení na webe Juraj Mondík. 
"Úprimne ďakujeme pánovi Mondíkovi za jeho dlhoročnú prácu pre hokejový klub. Jeho tvrdá práca a zanietenie pre šport a mesto Košice boli vždy dôkazom jeho oddanosti pre dobrú vec. Prajeme mu do budúcnosti len to najlepšie,“ uviedol prvý viceprezident HC Košice Rick Shank. Meno nového prezidenta klubu oznámia v nasledujúcich týždňoch.