Milan Jančuška pri kormidle Žiliny po druhý raz

Milan Jančuška (v strede) chce zúročiť skúsenosti pod Dubňom, foto mshkzilina.sk - Pavol ĎurčoMilan Jančuška (v strede) chce zúročiť skúsenosti pod Dubňom, foto mshkzilina.sk - Pavol Ďurčo


ŽILINA - Hokejistov MsHK DOXXbet Žilina povedie najbližšie dva roky doterajší tréner Popradu Milan Jančuška. Päťdesiatpäťročný kouč podpísal nový kontrakt na dve sezóny v piatok popoludní na žilinskej radnici. "Vedenia mesta a klubu sa rozhodli pre dlhší kontrakt než ako o jeden rok, pretože má jasnú víziu, ako skvalitniť žilinský hokej a potešiť fanúšika," uvádza sa v tlačovej správe mesta Žilina. Pod Dubňom už Jančuška pôsobil v sezóne 2011/2012, keď v októbri 2011 nahradil Júliusa Pénzeša. Na lavičke vydržal do konca ročníka, v ktorom vlci vypadli vo štvrťfinále play-off so Slovanom Bratislava.
"Súčasne s podpísaním zmluvy sa uzatvoril aj zmier v súdnom spore medzi trénerom Milanom Jančuškom a klubom o 53 000 eur, ktorý traumatizoval žilinský hokej niekoľko rokov. Som veľmi rád, že sme všetci prispeli k stabilite a konečne sa môžeme naplno venovať športu,“ povedal prvý zástupca žilinského primátora Patrik Groma.
Milan Jančuška v roku 2012 odišiel do Popradu, kde počas ročníka nahradil Jozefa Škraka. Pod jeho vedením skončili kamzíci v extralige postupne na 7., 5. a 4. mieste. Jančuška v minulosti v extralige viedol aj Košice či Liptovský Mikuláš, pracoval aj v Poľsku v Nowom Targu a Sanoku či francúzskom Mégeve.

Štart letnej prípravy žilinských Vlkov je naplánovaný na pondelok 25. mája 2015. "Čaká nás veľa práce, nemám čarovný prútik a všetko pôjde samo. Viem do čoho idem a Žilina je pre mňa veľká výzva. Práce sa nebojím a verím, že vytvoríme výborné mužstvo, ktoré splní prvý cieľ v tomto prvom roku, a to je play -off," ozrejmil nový tréner MsHK DOXXbet Žilina po podpise dvojročnej zmluvy na Radnici mesta Žilina.

"V pondelok o 9.00 začíname s letnou prípravou, v ktorej budú v úvode zapojení Žilinčania a naši mladí hráči. Postupne ich budeme dopĺňať podľa želania trénera a samozrejme podľa našich finančných možností," doplnil ohľadom najbližšieho programu Vlkov športový riaditeľ Imre Valášek.