Milan Jančuška končí na lavičke Popradu

Milan Jančuška, foto Štartfoto - Jakub Súkup

BRATISLAVA - Milan Jančuška skončil vo funkcii trénera hokejistov Popradu. Extraligový klub spod Tatier sa po vzájomnej dohode rozhodol nepredĺžiť hlavnému trénerovi zmluvu, ktorá mu vyprší 30. apríla.
"Vedenie klubu sa po dohode rozhodlo nepokračovať v spolupráci s trénerom Milanom Jančuškom. Mužstvo Popradu viedol takmer tri sezóny. Do tímu postupne zapracovával mladé talenty a každú sezónu hráči pod jeho vedením zlepšovali umiestnenie v tabuľke až prišiel nedávny vrchol v podobe semifinálovej účasti proti Košiciam. Za prácu a dosiahnuté výsledky klub HK Poprad Milanovi Jančuškovi ďakuje a do ďalšej kariéry mu praje veľa úspechov," uviedol na klubovom webe Popradčanov výkonný riaditeľ Tibor Turan.
Milan Jančuška nahradil počas rozbehnutej sezóny 2012/13 na lavičke Poprade Jozefa Škraka a po základnej časti mužstvo pod jeho vedením skončilo na 7. priečke. Vo štvrťfinále ale poriadne potrápilo HC Košice a v dramatickej sérii "kamzíci" vypadli až po rozhodujúcom siedmom zápase na ľade oceliarov. V ročníku 2013/14 skončil Poprad na piatom mieste a cez Piešťany sa do semifinále neprebil. V práve skončenej sezóne získali Popradčania pod trénerom Jančuškom historicky najviac bodov a po sedemzápasovej bitke vyradili HKM Zvolen. V semifinále nestačili na majstrovské Košice a po výsledku 1:4 na zápasy napokon obsadili konečné 4. miesto.