Marcel Hossa za Trenčín aj v piatok proti Nitre

Útočník Marcel Hossa, foto hkdukla.sk

TRENČÍN - Hokejová Dukla Trenčín nastúpi aj na piatkový zápas proti HK Nitra v útoku s Marcelom Hossom. O služby krídelníka je v Európe záujem, zatiaľ sa však nedohodol na zmluve so žiadnym klubom a odohrá za Duklu tretí duel v tejto sezóne Tipsport extraligy. Tridsaťtriročný krídelník sa zatiaľ bodovo nepresadil.
"Marcel s nami naďalej trénuje a nastúpi na zápas proti Nitre. Jeho miesto bude opäť v prvom útoku, gólovo sa zatiaľ nepresadil, je však silný s pukom, vie na seba natiahnuť hráčov, tie góly určite prídu. Dlho nehral, nie je to ľahké naskočiť do zápasov po takej pauze," uviedol pre klubový web tréner Dukly Roman Stantien.
Marcel Hossa pred vianočnými sviatkami predčasne uzavrel svoje pôsobenie v lotyšskom tíme Dinamo Riga. Dávnejšie hral v NHL za Montreal, New York Rangers a Phoenix a pobudol aj vo švédskom tíme Mora IK. V Rige bol ilavský rodák aj v rokoch 2008 - 2010 a potom 2011 - 2012. V KHL si zahral aj za Ak Bars Kazaň, Spartak Moskva a Lev Praha. Marcel Hossa nastúpil v tomto súťažnom ročníku na 38 duelov, dosiahol bilanciu 7+9.
Súboj Trenčína s Nitrou bude aj duelom najpevnejšej obrany a najlepším útokom súťaže. Tím spod Zobora príde pod hrad Matúša Čáka namlsaný víťazstvami nad Košicami a Banskou Bystricou. Trenčín po štvorzápasovej víťaznej sérii zakopol v minulom kole vo Zvolene.