Liptovský Mikuláš vyhlásil súťaž na rekonštrukciu štadióna

Liptovská Enel Aréna bude mať prívlastok extraligováLiptovská Enel Aréna prejde tak potrebnou rekonštrukciou


LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ  - Mesto Liptovský Mikuláš vyhlásilo súťaž na rekonštrukciu zimného štadióna s predpokladanou výškou investície 4,3 milióna eur. Rekonštrukciu by mala víťazná firma uskutočniť na etapy do štyroch rokov. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej vo vestníku verejného obstarávania.
Radnica získala na rekonštrukciu ešte začiatkom tohto roka finančné prostriedky vo výške 1,5 milióna eur z rezervy predsedu vlády SR Roberta Fica. Podľa návrhu rozpočtu na budúci rok by popri tejto sume malo mesto použiť na rekonštrukciu 400-tisíc eur z úveru a 100-tisíc eur z vlastných prostriedkov. Radnica neodpovedala na otázku agentúry SITA, aké ďalšie finančné prostriedky by sa mali použiť na obnovu štadióna. Rozpočet mesta na rok 2017 budú schvaľovať poslanci liptovskomikulášskeho zastupiteľstva 15. decembra.
Mesto podľa výzvy chce rekonštruovať tribúny, vstupy na štadión, strechu, ľadovú plochu, vnútorné silnoprúdové a slaboprúdové rozvody a preložiť plynové potrubie. Štadión by mal dostať aj nový kamerový systém, osvetlenie a ozvučenie.
Klub MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý hráva ligové zápasy na mestskom štadióne, má predbežné informácie o plánovanej rekonštrukcii s predpokladaným začiatkom stavebných prác po ukončení sezóny 2016/2017. "Tréningový aj zápasový proces bude v plnej miere prispôsobený potrebám rekonštrukcie. V prípade potreby klub požiada PRO HOKEJ o odohratie zápasov v priebehu mesiacov september a október 2017 na ľade súpera," potvrdil pre agentúru SITA predseda predstavenstva Ivan Droppa.
Prvé hokejové stretnutie na zastrešenom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši odohrali pred takmer 50 rokmi - v novembri 1967. Modernizáciou prešiel štadión v sezóne 1986/87 pred svetovou zimnou univerziádou a ďalšou rekonštrukciou opäť pred univerziádou v roku 1999.