Libor Hudáček rozhodol o výhre Slovana nad CSKA Moskva

Bartovič v akcii vo víťaznom prípravnom dueli s CSKA Moskva (3:2 pp) vo švajčiarskom Herisau, hcslovanBartovič v akcii vo víťaznom prípravnom dueli s CSKA Moskva (3:2 pp) vo švajčiarskom Herisau, hcslovan

HERISAU - Libor Hudáček bol hrdinom hokejistov HC Slovan Bratislava v nedeľňajšom prípravnom dueli proti CSKA Moskva vo švajčiarskom Herisau, ktorý "belasí" vďaka jeho gólu zo 64. min vyhrali 3:2 po predĺžení. Už v treťom dueli za sebou dosiahol slovenský účastník KHL v riadnom hracom čase nerozhodný výsledok.

Libor Hudáček, foto hcslovan

Slovanisti pritom s ruským tímom prehrávali 0:2 po góloch Nikolaja Prochorkina a Francúza Stephana Da Costu. Bratislavčanov vrátil do hry presný zásah Milana Bartoviča na konci druhej tretine. V 43. min vyrovnával český útočník Tomáš Netík. Ďalšie góly už do konca tretej dvadsaťminútovky diváci nevideli, a tak na rad prišlo predĺženie. V čase 63:51 zariadil cenné víťazstvo bratislavského Slovana v príprave odchovanec spišskonovoveského hokeja Libor Hudáček.

Zverenci Rostislava Čadu sa v príprave na nový ročník KHL najbližšie predstavia vo štvrtok 21. augusta na ľade účastníka Tipsport extraligy HC'05 Banská Bystrica. Ostrý vstup do sezóny absolvujú vo štvrtok 4. septembra o 19.00 h v Bratislave proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb.

Výsledok - nedeľa:
CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 2:3 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 29. Prochorkin, 33. S. Da Costa (A. Radulov) - 39. Bartovič (Netík), 43. Netík, 64. L. Hudáček
Zostava Slovana: Backlund - Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš, V. Mihálik, J. Brejčák, Luža - Vondrka, V. Nedorost, L. Nagy - Bartovič, Bližňák, Murley - L. Hudáček, Surový, Netík - White, A. Šťastný, Lunter - Jeglič