Košiciam zaberá len jeden útok, poodhalil problém ich tréner

Košický majster  nezvládol záver duelu v Martine, foto mhcmartinKošický majster  nezvládol záver duelu v Martine, foto mhcmartin

KOŠICE - Košickí hokejisti sú už na dne tipsportligovej tabuľky, lebo nedokázali zastaviť sériu prehier v domácej najvyššej súťaži. Po skvelom utorkovom triumfe v Steel aréne nad švédskou Skellefteou v šestnásťfinále Ligy majstrov (4:3) mali Košičania v piatok v Martine potvrdiť nárast výkonnosti. Stal sa opak, hráči úradujúceho majstra po prehre 2:3 po samostatných nájazdoch vybojovali iba bod a s 3 bodíkmi sa krčia na dne tabuľky. A to ešte päť minút pred naplnením 60. minúty viedli relatívne pohodovo 2:0.
"Neviem si to vysvetliť. Vidíte sami - vyhrávame 2:0 a potom urobíme v posledných piatich minútach dva góly, ktoré nás stoja zápas. Také skúsené mužstvo ako naše to jednoducho musí uhrať," priznal skúsený útočník Peter Bartoš pre server hokej.sk.

Jeho slová potvrdil aj ďalší štyridsiatnik v tíme, kapitán Martin Štrbák: "Rozhodli dve individuálne chyby. Hru sme mali pod kontrolou, viedli sme 2:0 a stačilo to udržať do konca. Pár chýb nás však pripravilo o body."
Tréner HC Košice Peter Oremus netajil rozladenie zo spôsobu, akým jeho skúsený tím prehral v domácej najvyššej súťaži už piaty zápas v sérii. "K veciam sa musíme postaviť tak, ako sa k nim postaviť treba. Prvá tretina bola z našej strany veľmi slabá. Ak ale mužstvo vyhráva o dva góly pár minút pred koncom a nezvládne to, tak je to určite zlé. Sú tu skúsení borci, ktorí musia takýto zápas zvládnuť. Mužstvo je postavené tak, aby mu zaberali štyri formácie, zatiaľ však stále zaberá iba jediná," podotkol košický kormidelník pre hokej.sk na margo faktu, že majster je v tejto sezóne bodovo závislý na útočnom triu Bicek - Suja - Bartánus.
Košičania sa môžu dostať z nepríjemnej situácii len vlastnými výkonmi a to vie veľmi dobre aj ďalší skúsený útočník Jiří Bicek. "Nie sme s tým spokojní. Obzvlášť po takto dobre rozbehnutom zápase. Chceli sme tri body a všetko to vyzeralo nádejne. Škoda vyrovnávajúceho gólu, nájazdy už boli vabank. Musíme dať hlavy hore a bojovať."