Slovan uspel aj v Nižnekamsku, pozície pre play-off na dosah

V Nižnekamsku pri striedačke Slovana hostia kontrolujú puk, foto hcslovanV Nižnekamsku pri striedačke Slovana hostia kontrolujú puk, foto hcslovan


NIŽNEKAMSK - Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili 3:2 na ľade Neftechimiku Nižnekamsk vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2016/2017 a sú o krok bližšie k splneniu základného sezónneho cieľa - postupu do play-off. "Belasí" majú z ostatných deviatich stretnutí osem triumfov, štvrtkový bol pre nich šiestym v sérii.
Zverenci trénera Miloša Říhu inkasovali hneď v úvode - po 12 sekundách Richard Gynge prekonal Barryho Brusta. O zmazanie manka sa v 10. min postaral Michal Hlinka. Slovan položil základ svojho úspechu v druhej tretine, v jej závere skórovali Nick Plastino a Pavol Skalický. Presne desať minút pred koncom tretej časti v presilovke znížil Igor Polygalov, počas záverečnej hry bez brankára Neftechimik nedokázal vyrovnať skóre.

Útočník Pavol Skalický,  foto SITA - Marko ErdÚtočník Pavol Skalický strelil v Nižnekamsku víťazný gól,  foto SITA - Marko Erd

Slovan má po 52 súbojoch v tomto ročníku KHL na svojom konte 75 bodov a na ôsmu priečku, ktorá ešte zaručí prienik do play-off, má po štvrtkových zápasoch trojbodové manko. Najbližšie sa "belasí" predstavia v utorok 24. januára na ľade Amuru Chabarovsk.


Kontinentálna hokejová liga (KHL) - štvrtok:
Neftechimik Nižnekamsk - HC Slovan Bratislava 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Domáci zaskočili Slovan hneď na začiatku zápasu, už v 12. sekunde sa dostal Neftechimik do prečíslenia dva na jedna, ktoré po skvelej prihrávke Žukova využil Gynge – 1:0.  Vyrovnať sa pokúšal Kyle Chipchura, prekvapivú strelu do protipohybu chytil s námahou Karajev. Neúspešný bol aj Šťastný, no slovanisti sa napokon dočkali v deviatej minúte, keď strelu Sersena tečoval presne Hlinka. Dobrú šancu mal aj Skalický, brankár Neftechimiku včas spojil betóny.  V 15. minúte urobila závar v pásme hostí prvá formácia domácich, na odrazený puk nedočiahol pred bránkoviskom strelec prvého gólu Gynge.

Pokojný začiatok druhej časti hry prerušil až v 29. minúte Berezin, ktorého tečovanú strelu musel zneškodniť Brust. Nebezpečne strieľal Jeglič, Karajev vyrážal do rohu.  Pre belasých bolo dôležité ubránenie presilovky za faul Plastina, ktorej predchádzal veľký tlak domácich. Záver druhej tretiny vyšiel Slovanu skvele, najskôr sa presadil strelou z ľavého kruhu Plastino, o dve minúty neskôr zakončil gólom individuálnu akciu Skalický.

Tretia tretina sa niesla v snahe domácich o strelenie kontaktného gólu. V 43. minúte sa Starosta nedohodol na rozohrávke s Brustom, no Neftechimik nedokázal dostať puk do opustenej brány. Nižnekamsk sa napokon dočkal druhého gólu po acii Polygalova, ktorý trafil presne do pravého rohu brány Slovana. Domáci sa potom previnili faulom , ktorý zastavil ich rozbiehajúci sa nápor. Neftechimik to v závere skúsil aj v hre bez brankára, no vyrovnať už nedokázal. HCSlovan tak zvíťazil na ľade Neftechimiku Nižnekamsk 3:2. 

Góly: 1. Gynge (Brulé, M. Žukov), 51. Polygalov (Lekomcev, Karejev) - 10. Michal Hlinka (Sersen, Taffe), 37. Plastino (Cheechoo, Taffe), 39. Skalický (Lušňák)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Akuzovskij, Fatejev - Kučava, Novikov (všetci Rus.), 5300 divákov

Zostavy:
Nižnekamsk: Karejev - Ľamin, Kinrade, Bryncev, Pervyšin, Lekomcev, Berezin, Fazylzianov - M. Žukov, Brulé, Gynge - Bortnikov, Polygalov, Stoľarov - Galiardi, Jakimov, Poriadin - Zdunov, Koňkov, Šiksatdarov
Slovan: Brust - Kundrátek, Sersen, Švarný, Plastino, Bačík, Starosta, M. Rosandič - Cheechoo, Taffe, Michal Hlinka - Chipchura, Jeglič, Musatov - A. Šťastný, Lušňák, Skalický - S. Petráš, J. Šiška, M. Sukeľ

Hlas (zdroj: web Slovana):
Miloš Říha (tréner Slovana): "Podali sme taktický výkon vo všetkých herných činnostiach, podporený výborným výkonom brankára. Všetci hráči pracovali pre tím, dnes sme si rozdelili góly do viacerých pätiek. Trip sa nám podaril skvele, z dvoch zápasov máme šesť bodov, sme spokojní."