All Stars víkend v Nitre s formátom NHL

Hokejoví fanúšikovia v Nitre dokážu vytvoriť skvelú kulisu, foto hknitra.skHokejoví fanúšikovia v Nitre dokážu vytvoriť skvelú kulisu, foto hknitra.sk

NITRA - Organizátori All Stars víkendu hokejovej extraligy museli urobiť korekcie v nomináciách na toto podujatie. Pre zranenie totiž budú chýbať Pavel Brendl a Juraj Štefanka, František Skladaný prestúpil z Martina do českého Olomouca. Hrať nebudú ani dvaja zo štyroch kapitánov - Michal Handzuš má problémy so zápästím a Róbert Petrovický s lakťom. Namiesto nich sa v nominácii ocitli Peter Galamboš, Tomáš Zigo, Judd Blackwater, Emil Bagin a Tibor Melichárek. Z mladíkov dostali pozvánku obranca Adrián Sloboda a útočník Dominik Briestenský. Známe sú už aj mená rozhodcov exhibičných duelov - budú nimi Juraj Konc, Rastislav Gajan a Peter Šefčík.
All Stars víkend hokejovej extraligy sa uskutoční v Nitre. V sobotu je na programe výber hráčov do jednotlivých štyroch tímov, v nedeľu popoludní súťaže zručností a séria exhibičných miniduelov v rámci Zápasu hviezd.

"Po športovej stránke sme sa inšpirovali úplne novým originálnym konceptom All Star NHL, v rámci ktorého sa počas troch dvadsať minútových tretín odohrá miniturnaj štyroch desaťčlenných tímov formátom 3 na 3. Určení kapitáni v spolupráci s vyžrebovaným trénerom a manažérom tímu si v sobotňajšom drafte vyskladajú svoje tímy z nominovaných hráčov," uviedol Richard Lintner, riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej, ktorý riadi najvyššiu slovenskú súťaž.

Štyri družstvá a ich manažéri sú zároveň zástupcovia hlavných partnerov podujatia All Star víkendu a extraligy. Proti sebe nastúpia zástupcovia tímov Tipsportu, Slovnaftu, Škody a spoločnosti WSM. Samotný formát turnaja bude prebiehať nasledovne: 1. tretina zápasu (20 min.) – tím 1. vs. tím 2, 2. tretina zápasu (20 min.) – tím 3. vs. tím 4, 3. tretina zápasu (20 min.) – víťaz z prvej tretiny vs. víťaz z druhej tretiny.

"Som presvedčený, že na rozdiel od zámorskej NHL All Star súťaže sme na Slovensku ešte originálnejší. Slovenská verzia All Star víkendu 2016 bude jedna veľká ukážka toho, o čom extraliga naozaj je. Okrem výborných hráčov, skvelých trénerov a našich klubov, zapojíme do tohto hokejového eventu veľmi originálne aj hlavných partnerov podujatia," dodal Lintner.

Športové podujatie pod Zoborom má aj charitatívny rozmer: v rámci All Stars víkendu prebehne dražba hokejových dresov a výťažok poputuje Nadácii Detského kardiocentra na pomoc deťom s vrodenými alebo získanými srdcovými ochoreniami.

Zápas hviezd  vysiela v nedeľu 24. januára o 16.00 RTVS.