EIHCh v Innsbrucku: pod Alpami prvenstvo olympijského výberu SR!

Václav Stupka, foto fb vansK víťazstvu na Slovincami prispel dvoma gólmi žilinský útočník Václav Stupka

INNSBRUCK - Olympijský výber Slovenska zdolal Slovinsko 5:3 vo svojom poslednom zápase na hokejovom turnaji Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Innsbrucku. Slováci predtým v piatok podľahli domácim 1:3 a vo štvrtok zvíťazili nad Francúzmi 2:1.  V záverečnom večernom zápase zdolali Francúzi domácich Rakúšanov 4:1, keď pre Olympijský výber Slovenska pri bodovej rovnosti rozhodol výsledok vzájomného duelu so Slovincami.

Euro Ice Hockey Challenge - Innsbruck (Rak.) - sobota:

Olympijský výber SR - Slovinsko 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Prvú dvadsaťminútovku vyhrali zverenci Petra Oremusa 3:1, v druhej viedli po druhom góle Václava Stupku v dueli už 4:1, ale v jej závere dvakrát inkasovali v rozpätí necelých dvoch minút. Súperovi však nedovolili vyrovnať, naopak Andrej Kudrna päť minút pred koncom poistil náskok vedúceho tímu.

Góly: 2. Macík (R. Rapáč, L. Paukovček), 13. L. Paukovček (Kubka, M. Rosandič), 18. Stupka (Holenda, Tibenský), 26. Stupka (Tibenský, Rehák), 55. Kudrna (Macík) - 5. Verlič (Vidmar, Milovanovič), 37. Ograjenšek (Sabolič), 39. Pem (Koblar)
Vylúčeníia 3:4 na 2 min, presilovky 2:1, oslabenia 0:0, strely 28:32, rozhodovali: Gregersen (Dán.), M. Novák (SR) - Seewald, Verworner (obaja Rak.), 250 divákov

Zostavy:
Olympijský výber Slovenska: Baroš - Štajnoch, L. Kozák, Kubka, M. Rosandič, Hatala, Deyl, Rehák, Holenda - Majdan, Zigo, Puliš - Macík, L. Paukovček, R. Rapáč - B. Rapáč, Kudrna, J. Gašparovič - Tibenský, Galamboš, Stupka
Slovinsko: Gračnar - Kovačevič, Pretnar, Vidmar, Milovanovič, Selan, Tavželj, Logar - Hebar, Mušič, Sabolič - Ograjenšek, Verlič, Pance - Koblar, Pem, Pešut

Povedali po zápase

Peter Oremus (tréner SR): "Dve víťazstvá na turnaji so súpermi ako Fracúzsko a Slovinsko potešili, mali tu hráčov so skúsenosťami z majstrovstiev sveta. Náš výber bol veľmi dobre poskladaný. Som rád, že sme sa presadili v medzinárodnom hokeji. Takéto výsledky idú do sveta. Na chlapcoch bolo od pondelka vidieť, že chcú a dávajú do toho všetko. Boli tam lepšie aj horšie momenty, z ktorých sa musia poučiť. Kladných vecí v tomto týždni bolo viac."

Žigmund Pálffy (generálny manažér SR): "Bol to najmä poučný turnaj. Prišli sme sem s menším egom, odchádzame s väčším, čo je pre chlapcov veľmi podstatné. Dúfam, že to zužitkujú v ligách. Ideme preč s veľmi dobrým pocitom, tréneri odviedli vynikajúcu prácu, hráči si zastali svoje pozície. Na chlapcov pôjdu pozitívne referencie, niektorých odporučíme do ďalšieho výberu."

Václav Stupka (autor dvoch gólov SR): "Prvý raz v reprezentácii a dva góly proti Slovincom - som veľmi šťastný. Puk odložený nemám, ale dôležité je, že sme zvíťazili. Boli sme tu dobrým súperom, akurát sme mohli lepšie zvládnuť piatkový zápas."

Martin Štajnoch (obranca olympijského výberu SR): "Vzhľadom na minuloročné výsledky tohto turnaja vo Viedni som cítil zodpovednosť, aby sme dosiahli lepšie výsledky a vyslali do sveta pozitívnejšiu správu o slovenskom hokeji. V druhom stretnutí, proti domácemu Rakúsku, sme boli často vylučovaní, čo nám znemožňovalo odostať sa do optimálneho tempa. Domnievam sa však, že ako tím sme zanechali pod Alpami celkove dobrý dojem a viacerí chlapci dostanú šancu na ďalšom kempe reprezentácie."

Záverečný zápas v Innsbrucku:

Rakúsko - Francúzsko 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Konečná tabuľka EIHCh 2016 v Innsbrucku:
1. Slovensko 3 2 0 0 1 8:7 6
2. Slovinsko 3 2 0 0 1 13:10 6
3. Francúzsko 3 1 0 0 2 8:7 3
4. Rakúsko 3 1 0 0 2 6:11 3

 

Olympijský výber SR pred zápasom so Slovincami v Innsbrucku, foto onlajny.euOlympijský výber SR pred zápasom so Slovincami v Innsbrucku, foto onlajny.eu