Američan Albers a Kanaďan Veilleux v Dukle Trenčín

Keven Veilleux a  Kevin Albers, foto hkdukla Keven Veilleux a  Kevin Albers, foto hkdukla

TRENČÍN - Hokejová Dukla Trenčín získala pred začiatkom novej sezóny dvoch hráčov zo zámoria - amerického obrancu Kevina Albersa a kanadského útočníka Kevena Veilleuxa. Budú to vôbec prví hokejisti spoza "veľkej mláky", ktorí si oblečú trenčiansky dres.

Dvadsaťsedemročného Veilleuxa draftoval v roku 2007 klub NHL Pittsburgh Penguins, v prvom tíme "tučniakov" si však nikdy nezahral. V kariére pôsobil v nižších súťažiach AHL, ECHL a LNAH. Na konci sezóny 2013/2014 krátko hrával v Banskej Bystrici, absolvoval 16 zápasov s bilanciou 4+4. "Keven by mal byť významnou posilou útočných radov. Prináša správny mix sily a veľkosti, zmiešaný s jemnou technikou. Je schopný strieľať góly, vytvárať gólové situácie pre svojich spoluhráčov aj zhodiť rukavice. Podpísali sme s ním kontrakt na jeden rok," povedal na webe Dukly Trenčín generálny manažér Ján Kobezda.

O dva roky mladší Albers počas svojej kariéry hrával v USHL, NCAA a ECHL. "Kevin je obranca, ktorý hrá veľmi spoľahlivo v rozhodujúcich momentoch zápasu. Očakávame, že sa stane naším najlepšie brániacim obrancom, ktorý je nekompromisný pred vlastnou bránkou a pri mantineloch vo vlastnom obrannom pásme," dodal Kobezda.