Hansen hetrikom zložil Chicago, Hossa nebodoval

NEW YORK - Marián Hossa bol jediným slovenským hokejistom, ktorý nastúpil v nedeľňajších stretnutiach NHL. Nebodoval a bol na ľade pri troch góloch Vancoveru, jeho Chicago prehralo 1:4. Hossa prerušil trojzápasovú sériu, ktorá vyvrcholila v sobotu štyrmi bodmi v súboji proti Edmontonu (7:1). O výhre Vancouveru rozhodol svojím prvým hetrikom v NHL dánsky útočník Jannik Hansen. „Túto sezónu hráme ako mužstvo štyroch útokov. Nezáleží na tom, ktorý zaberie. Uvedomujeme si, že na dvojičky sa dá vždy spoľahnúť. Na nás deviatich je postarať sa o ďalšie góly. Kým sa nám to darí, máme šancu na víťazstvo,“ konštatoval Hansen. Jeho slávnejší tímový kolega Henrik Sedin oslávil víťazstvom tisíci zápas v NHL.

Ani jeden puk nepustil za svoj chrbát Henrik Lundqvist, pripísal si štvrté čisté konto v sezóne a jeho New York Rangers zdolali momentálne najlepší tím NHL Montreal 5:0.

O triumfe St. Louis 4:2 na ľade Winnipegu rozhodli rodáci z Winnipegu Ryan Reaves a Alexander Steen. Pred očami asi 60 priateľov a rodinných príslušníkov strelil Reaves víťazný gól a Steen, ktorý sa síce narodil v Kanade, no reprezentuje Švédsko, zaznamenal dve asistencie.

Arizona podľahla na ľade Anaheimu 1:2 a proti Ducks nevyhrala už sedem zápasov za sebou. Pri oboch góloch víťazov bol center Ryan Kesler, ktorý bodoval po troch zápasoch.

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Anaheim - Arizona 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly:
35. Palmieri (Kesler, Maroon), 38. Maroon (Vatanen, Kesler) - 49. Yandle (Erat, Z. Michálek)

Winnipeg - St. Louis 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly:
10. Little (Ladd, Wheeler), 30. Slater - 26. J. Schwartz (Steen, Lehterä), 38. Backes (Steen, Allen), 43. Reaves (Ott, Pietrangelo), 60. P. Stastny (Pietrangelo)

New York Rangers - Montreal 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly:
10. D. Moore (Glass, Fast), 21. Stepan (St. Louis, Kreider), 36. St. Louis (Kreider, J. Moore), 42. Hagelin (DuClair, Hayes), 56. Rick Nash (Brassard, Zuccarello)

Vancouver - Chicago 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly:
14. Hansen (Horvat, Dorsett), 47. Hansen (Dorsett, Horvat), 58. R. Vrbata (Tanev, H. Sedin), 60. Hansen (Higgins, Horvat) - 28. Versteeg (Keith, Seabrook)
Marián Hossa (Chicago) 2 strely, -3, odohral 18:32