V 12. kole nadstavby Extraligy juniorov štvorgólový obrat SR 18 v Poprade

Brankár Daniel Jakub Pavličko, práve proti bývalým spoluhráčom v Poprade, absolvoval ostrý štart v drese SR 18, foto tniBrankár Daniel Jakub Pavličko, práve proti bývalým spoluhráčom v Poprade, absolvoval ostrý štart v drese SR 18, foto tni

BRATISLAVA  - Nedeľňajšie stretnutia 12. kola v nadstavbovej A skupine o 1. až 6. miesto v Extralige juniorov priniesli dve víťazstvá hostí. Mladíkom HK ŠKP Poprad sa nepodarilo zopakovať sobotňajšie víťazstvo nad družstvom SR 18, hoci k  k tomu mali vemi blízko: na začiartku záverečnej tretiny viedli 3:0, ale napokon im zostal iba bod, keď zverenci trénera Norberta Javorčíka rozohrali poriadny kolotoč a  na rozdiel od predchádzajúcich piatich tretín premenili aspoň časť svojich veľkých gólových šancí a v predĺžení si vybojovali dva body.  Juniori MMHK Nitra po sobotňajšom bode v Trenčíne obrali o deň  neskôr domácu Duklu, vedúci tím súťaže o všetky tri body! Skvelý zápas odohral krídelník prvej formácie hostí Dávid König, autor troch gólov a dvoch asistencií! 

V Bratislave Slovan bodoval naplno aj v nedeľu, dovolil síce hráčom Banskej Bystrice v druhej tretine znížiť vedenie 3:0 na rozdiel gólu, ale dvoma rýchlymi zásahmi v rozpätí 25 sekúnd, ešte pred druhou prestávkou stanovil konečný výsledok. 

Najbližšie dve kolá - v sobotu 28. januára a v nedeľu 29. januára - ponúkajú ozajstný šláger: Aréna Ondreja Nepelu bude dejiskom duelov druhého v tabuľke družstva SR 18 s lídrom Duklou Trenčín!

Extraliga juniorov - nadstavbová skupina A (o 1. - 6. miesto) - 12. kolo - nedeľa:

HK ŠKP Poprad - Slovensko 18  3:4 po predĺžení (2:0, 1:0, 0:3 - 0:1)

 Mladí reprezentanti v druhej polovici dokumentovali výbornú fyzickú pripravenosť, vytvorili  veľký tlak a po odvolaní brankára Pavlička pri power play vyrovnali 12 sekúnd pred koncom. O 68 sekúnd sa už tešili z dvoch bodov po pohotovej dorážke Pavla Regendu.

Góly: 12. Lindeman (Olejník, R. Václav), 29. Pjecha (Olejník, Krupa), 38. R. Václav (Krmenčík, Szücs) - 43. Fafrák (Bučko, Kupec), 52. Havrila (Regenda), 60. Kupec (Fafrák, Liška)

Vylúčenia 11:6 na 2 min., navyše Slanina (ŠKP) 5+DKZ faul kolenom, Džugan 5+DKZ napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, strely na bránku 22:34. Rozhodovali: M. Orolín - Šoltés, Štofančík, 109 divákov

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Obe stretnutia z našej strany mali po hernej stránke slušnú úroveň, vypracovali sme si dostatok gólových šancí, ale s výnimkou poslednej tretiny druhého zápasu sme neboli v zakončovaní dostatočne zarputilí a dôslední.  Séria nepremených šancí logicky logicky zapôsobila na psychiku chlapcov.  Nedeľňajšia záverečná dvadsaťminútovka však bola ako z partesu a priniesla zaslúžený obrat.  Musíme sa pozrieť aj na naše presilovky, ktoré boli tentoraz príliš prekombinované akoby so snahou dostať sa do super streleckej pozície, namiesto jednoduchšieho riešenia a najmä častejších pokusov o zakončenie. Aj to bola jedna z príčin  vývoja oboch duelov napriek našej hernej i streleckej prevahe. Mimochodom, častejšie vylúčenia domácich vyplynuli práve z kvalitného pohybu našich hráčov, hernej aktivity. Hoci zápasy priniesli  vyšší počet trestov hra, miera dovolenej tvrdosti i emócie boli v norme. V oboch stretnutiach sme dali príležitosť brankárovi Danielovi Jakuboviv Pavličkovi, presne v súlade s proklamovaním toho, že túto fázu chceme ešte využiť na ďalšie skúšanie. Pavličko  dlohodobo vykazoval slušnú formu v drese Popradu, berieme ho do konca sezóny do Projektu SR 18. Konfrontáciu s lídrom z Trenčína počas najb.ižšieho víkendu my v realizačnom tíme neberieme špeciálne, vieme však, naši zverenci určite sledujú tabuľku a nepochybujeme, že sa sami ešte viac namotivujú."

V rámci ladenia formy na aprílové MS v Poprade a Spišskej Novej Vsi plánujú tréneri SR 18 odohrať aj prípravné stretnutia so seniorskými tímami. Po minulotýždňovom dueli  v Skalici to mal byť v stredu 25. januára zápas s ďalšmí prvoligistom - v Martine s "béčkom" MHC. Vzhľadom na to, že pre gro domácich hráčov by to bol piaty duel za sebou a hostitelia by museli nastúpiť aj s dorastencami, stratil by prípravný duel potrebnú kvalitu a sami navrhli ho nerealizovať.

Ďalšie zápasy 12. kola - nedeľa:

Dukla Trenčín - MMK Nitra 2:5 (1:3 1:0´1, 0:1), za hostí D. König 3+2, strely na bránku 33:36, brankár Foltán (MMHK) úspešnosť 93,93 perc perc., 1ťí divákov,  HC Slovan Bratislava- HC ´05 Banská Bystrica 5:2 (3:0, 2:2, 0:0), strely na bránku 48:37, brankár Kožiak (Slovan) úspešnosť 94,59 perc., 118 divákov

Poradie v skupine A po 12. kole:

Trenčín 26, SR "18" 22, Slovan 20, Poprad 17, Nitra 14, Banská Bystrica 9

Extraliga juniorov - nadstavbová skupina A (o 1. - 6. miesto) - 11. kolo - sobota:

HK ŠKP Poprad - Slovensko 18  3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 9. Paločko (Krmenčík, Szücs), 35. Lindeman (Miškovec), 52. R. Václav (Paločko, Danielčák) - 12. Fafrák (Giertl, Dúžek)

Vylúčenia 8:4, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, strely na bránku 22:31. Rozhodovali: Husár - Gajan, Gavalier, 201 divákov

Zostava SR 18: Pavličko - Kupec, Bučko, Boldižár, Dúžek, Demo, Jakab, P. Halama - Liška, Urbánek, Džugan - Fafrák. Giertl, Szabo - Faško-Rudáš, Jakubec, Okuliar - Stacho, Havrila, Regenda

Ďalšie zápasy 11. kola - sobota:

Dukla Trenčín - MMK Nitra 2:1 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0), vylúčenia 0:2 (!),  strely na bránku 54:24, brankár Foltán (MMHK) úspešnosť 96:29 perc., 190 divákov,  HC Slovan Bratislava- HC ´05 Banská Bystrica 7:1 (4:0,2:1, 1:0), domáci viedli v 32. min. už 6:0, strely na bránku 53:26, 145 divákov