Dvadsiatka vstúpi do deviatej sezóny proti Skalici, novinkou zápasy proti prvoligistom

BRATISLAVA - Slovenská reprezentácia do 20 rokov už o týždeň odštartuje deviatu sezónu v seniorských domácich súťažiach. Tím pod patronátom SZĽH bude aj naďalej viesť tréner Ernest Bokroš, ktorého úlohou je popri extraligových a prvoligových dueloch pripraviť mužstvo na juniorské majstrovstvá sveta.

Domáce zápasy absolvuje tím pod hlavičkou HK Orange 20 v bratislavskom Ružinove na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu. Mladíci v extralige odohrajú dovedna 20 duelov, proti každému súperovi doma aj vonku. Tím SR "20" nastúpi aj proti prvoligistom, po jednom u každého z nich. "Ide hlavne o to, aby sme počas týždňa odohrali čo najviac duelov. Do začiatku majstrovstiev sveta, ktoré budú tento rok vo Fínsku, to vyjde vrátane augustovej prípravy a prípravy pred šampionátom na 49 stretnutí, čo je slušná porcia," povedal tréner Bokroš.

V Tipsport extralige začnú jeho zverenci vo štvrtok 10. septembra o 17.30 h doma proti Skalici, pôsobenie v najvyššej súťaži uzavrú 10. decembra rovnako v Bratislave proti Zvolenu. V I. lige sa predstavia už 13. septembra v Humennom a ich posledný duel v I. HL bude 13. decembra v Trnave.

Matúš Sukeľ. Foto Ján SúkupMatúš Sukeľ. Foto Ján Súkup

Súčasný káder mužstva tvorí dvojica brankárov, deväť obrancov a trinásť útočníkov. Jediným členom bronzového tímu z predchádzajúcich MSJ je útočník Matúš Sukeľ. "Po zisku medaily máme ešte väčšiu motiváciu v príprave," povedal mladý útočník.

Tréner Bokroš nemá k dispozícii všetkých hráčov, ktorých by rád mal pod drobnohľadom. "Nepodarilo sa nám doma udržať všetkých talentovaných chlapcov, približne desať ich odišlo do zahraničia. Ak budú v dobrých tímoch pod kvalitnými trénermi, to bude len dobré," pokračoval Bokroš, ktorý v novembri plánuje pozvať na sústredenie legionárov z Európy. "Hokejisti zo zámoria sa k nám pripoja asi až v decembri," dodal.

Na svetovom šampionáte vo Fínsku sa Slováci predstavia v základnej skupine s domácim výberom a tímami Ruska, Česka a Bieloruska. "Prvé dve stretnutia proti Bielorusom a Čechom asi rozhodnú, ako dopadneme na majstrovstvách sveta. Už teraz vieme a cítime, že Česi nám chcú vrátiť prehru z predchádzajúcich MS,“ doplnil kouč Ernest Bokroš.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie pre štart v domácich ligových súťažiach pod hlavičkou HK Orange 20:
Brankári: Stanislav Škorvánek, David Hrenák
Obrancovia: Patrik Koch, Samuel Ivanič, Matej Moravčík, Jakub Meliško, Peter Kuzmin, Martin Jendroľ, Oliver Košecký, Christian Michalčin, Adrian Sloboda
Útočníci: Jakub Sukeľ, Samuel Ivanič, Matúš Sukeľ, Lukáš Hrušík, Juraj Šiška, Jozef Klenko, Adam Holešinský, Maroš Surový, Boris Sadecký, Jakub Tatar, Dominik Briestenský, Peter Galis, Lukáš König