Víkend v Levoči a Dolnom Kubíne v znamení podujatí Deti na hokej

Po desať výstrojov si prevzali malí šťastlivci v Levoči i Dolnom Kubíne, odkiaľ je naša snímka, z rúk generálneho sekretára SZĽH Róberta Pukaloviča, foto SITA - Igor KupčoPo desať výstrojov si prevzali malí šťastlivci v Levoči i Dolnom Kubíne, odkiaľ je naša snímka, z rúk generálneho sekretára SZĽH Róberta Pukaloviča, foto SITA - Igor Kupčo

LEVOČA / DOLNÝ KUBÍN (SZĽH) - Uplynulý víkend pokračovala séria podujatí projektu Deti na hokej, ktorý Slovenský zväz ľadového hokeja organizuje v spolupráci s hokejovými klubmi ako pomoc v ich náborovej činnosti.

 

Prvé dotyky s vážnym hokejom, foto Igor KupčoPrvé vážne dotyky s hokejom, foto Diana Kosová

V sobotu privítal zimný štadión v Levoči 143 detí, vo veku 5 – 10 rokov. Všetky boli veľmi zvedavé, čo to ten ľadový hokej vlastne je. Deťom sa veľmi zodpovedne venovali tréneri z klubu HK Spiš Indians Levoča a postupne ich zasväcovali do tajov tohto ľadového športu. V závere podujatia boli spomedzi všetkých účastníkov vyžrebovaní desiati výhercovia novučičkého štartovacieho výstroja.  Výhru im osobne odovzdal hokejista Marek Uram. Na podujatí tradične nechýbal ani maskot majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji vĺčik GOOOLY.

 

Tréneri v Dolnom Kubíne i v Levoči sa pri zvedavých deťurencoch mali čo obracať, foto Igor KupTréneri v Dolnom Kubíne i v Levoči sa pri zvedavých deťurencoch mali čo obracať, foto Igor Kupčo

V nedeľu sa na podobné podujatie mohli tešiť deti z Dolného Kubína a veru ani tie sa nenechali svojou návštevou zahanbiť. Na „zimák“ si našlo cestu 127 detí rovnakej vekovej kategórie a niekoľko ich mladších súrodencov. Nečudo, že tréneri MHK Dolný Kubín tiež mali plné ruky práce s malými zvedavcami, ktorí chceli okúsiť všetko. Postupne si mohli vyskúšať streľbu na hokejovú bránku, korčuľovanie pomedzi, ponad a popod rôzne prekážky, či zahrať naozajstný hokej. V strede klziska sa za pomoci trénerov a rodičov niektorí malí nadšenci pokúšali o svoje naozaj prvé krôčiky na korčuliach. O zábavu a smiech nebola núdza, najmä tam, kde sa objavil šibalský GOOOLY. Na záver, ako inak, si 10 šťastných výhercov prevzalo nové výstroje z rúk generálneho sekretára SZĽH Róberta Pukaloviča.

 

Hokej sa nám páči, pozrite koľko nás prišlo na ľad v Dolnom Kubíne, foto Igor KupčoHokej sa nám páči, pozrite koľko nás prišlo na ľad v Dolnom Kubíne, foto Igor Kupčo

A keďže všetky deti na oboch štadiónoch usilovne pracovali, zaslúžili si aj malú odmenu. Z podujatia si domov odniesli nálepky, náramky, diplomy a zábavné hokejové zošity ako pamiatku na podujatie.

Ďakujem zástupcom oboch klubov, za ich zodpovedný prístup k organizácii podujatia. Ako v Levoči, tak aj v Dolnom Kubíne sme stretli ľudí, ktorých zdobí zápal a nadšenie do práce s malými hokejistami. Prajem im, aby im to vydržalo čo najdlhšie,“ povedala nám na záver manažérka náborových podujatí SZĽH Diana Kosová.

 

Kamošky a kamošky v Rimavskej Sobote tešte sa, hokej a vĺčik Goooly prídu za vami v nedeľu 22.  novembra, foto Igor KupčoKamošky a kamošky v Rimavskej Sobote tešte sa, hokej a vĺčik Goooly prídu za vami v nedeľu 22.  novembra, foto Diana Kosová

Na ďalšie podujatie sa môžu už dnes tešiť deti z Rimavskej Soboty. V nedeľu 22. novembra od 14.00  hodiny tam na nich budú čakať na zimnom štadióne hokejoví tréneri a vĺčik GOOOLY.

Viac fotiek nájdete tu:

Levoča:

http://detinahokej-sk.webnode.sk/fotogaleria/deti-na-hokej-levoca/

Dolný  Kubín:

http://detinahokej-sk.webnode.sk/fotogaleria/deti-na-hokej-dolny-kubin/