BUDIŠ 1. Hokejová liga - 4. kolo: Detva aj po štyroch zápasoch bez straty bodu

logo 1HL1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Detvy zvíťazili vo štvrtom kole BUDIŠ 1. Hokejovej ligy nad Skalicou jednoznačne 6:2 a v tabuľke figurujú zaslúžene na prvej priečke, keďže ako jediný tím ešte nestratili ani bod. Topoľčany totiž prehrali na Spiši 0:3 a Prešov v Michalovciach 1:6. Prvú výhru v súťaži zaznamenali hokejisti tímu Martin "B", keď zdolali Považskú Bystricu 3:1. Tento jediný zápas bol oficiálne predohrávkou 13. kola.

MICHALOVCE - PREŠOV 6:1
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Michalovskí hokejisti po dvoch domácich prehrách v rade nechceli ponechať nič na náhodu a proti Šarišanom chceli zabodovať naplno. Ich zámer začal napĺňať už v štvrtej minúte kanonier Tomáš Banovský, ktorý sa v presilovke preštrikoval cez obranu súpera a spomedzi kruhov otvoril skóre – 1:0. Vedenie Dukly mohol zvýšiť následne Fedorko, na druhej strane Trenčan vychytal v čistej šanci Mikolášeka. V ôsmej minúte opäť zapol michalovský druhý útok, keď na konci akcie bola presná koncovka Radovana Cútta, ktorý tak strelil tretí gól v treťom zápase v rade – 2:0. Hostia chceli niečo s výsledkom urobiť, no proti bol Adam Trenčan v michalovskej bráne. Ten najskôr zlikvidoval šancu Šimčáka a spolu s klaksónom aj nepríjemnú strelu Gleba Bylinu. Prešovčania mali v úvode druhej tretiny dvakrát možnosť skórovať v početnej výhode, no nevyužili to, za čo pykali. V tridsiatej minúte im Tomáš Banovský ukázal, ako sa využívajú presilové hry, keď po výbornej prihrávke Baláža strelil tretí gól svojho tímu. O niekoľko sekúnd odpovedali aj Prešovčania, v ďalšej presilovke sa presadil Michal Kokavec – 3:1. Michalovčania ešte do konca druhej tretiny raz skóroval. Opäť v presilovke presne mieril Martin Drotár – 4:1. Aj v tretej tretine domáci hokejisti kontrolovali priebeh hry. Boli lepším tímom na ľade a svoju prevahu ešte korunovali dvoma gólmi. Najskôr sa presadil Ivan Fedorko a skóre zápasu na 6:1 uzavrel štyri minúty pred koncom po krásnej prihrávke Lušnikova Ladislav Ščurko.
HK Dukla Michalovce - HC Prešov Penguins 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Góly:
4. a 30. Banovský, 9. Cútt, 38. Drotár, 50. Fedorko, 57. Ščurko - 31. Kokavec, 720 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - TOPOĽČANY 3:0
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Vyrovnaná hra v I. tretine priniesla málo vzruchu. Hostia disciplinovane bránili, a tak domáci len ťažko mohli rozohrať svoje rýchle kombinácie s dobrým zakončením. Niekoľko kombimácií rozohrali viac na krásu ako efektivitu. Žiadalo si to viac striel, no a čo prešlo, s prehľadom likvidoval Račko. V 17. minúte sa domáci predsa len dočkali a po vzornej spolupráci celej prevej formácie po prihrávke Finduru a Vaica otvoril skóre stretnutia Giľák. V tomto prípade rozhodla finálna prihrávka skúseného Vaica. Na začiatku II. tretiny dohrávali hostia presilovku no neúspešn. Vzápätí domáci znovu faulovali, hostia však svoju výhodu premárnili a na dôvažok aj inkasovali, keď v útočnej tretine stratili zlou rozohrávkou puk a Klinga po sóle nedal Račkovi šancu byť úspešný. Na dlhé minúty sa zastavilo skóre zápasu a hralo sa najmä zo strany domácich viac na efekt. Hostia sa osmelili, viac otvorili hru a naskytli sa aj im dobré príležitosti, v bránke domácich však stál pozorný Surák. Pribudlo nikoľko bežných faulov na oboch stranách, ale výhody nedokázal využiť ani jeden kolektív. Hostia premárnili aj výhodu o dvoch hráčov v trvaní 45 sekúnd. V 55. minúte domáci vyhrali vhadzovanie po pravej ruke Račka a z prihrávky Drozda ťažil Cvengroš, keď od modrej prekvapil hosťujúceho brankára, ktorý mal dôkladne zakrytý výhľad. V závere zápasu si domáci vypracovali nekoľko šancí, Račko už však za svoj chrbát nič nepustil. Topoľčanci tak utrpeli prvú prehru v súťaži. Víťazstvo domácich je plne zaslúžené a peknou hrou sa odvďačili domácemu publiku.
HK Spišská Nová Ves - HC Topoľčany 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
17. Giľák, 23. Klinga, 55. Cvengroš, 358 divákov

DETVA - SKALICA 6:2
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Skalica sa predstavila v Detve po 20 rokoch a začala lepšie ako domáci, keď sa im podarilo otvoriť skore zápasu už v 3. minúte zásluhou Šúryho. Domácim hráčom sa podarilo vyrovnať až pred koncom tretiny, ked sa presadil Patrik Fekiač. V 2. tretine sa Detvanci zdravo nahnevali a v priebehu 40 sekund prostrednej tretiny dvoma gólmi z hokejok Škvaridla a Hrušíka ukázali, kto bude dnes doma pánom stretnutia. Keď v 30. minúte skórovali aj kanonier Gašpar a mladík Jakubík, bolo už o výsledku zápasu rozhodnuté. Hostia ešte skorovali aj druhýkrát z hokejky Kotzmana, ale par sekund pred koncom tretiny pridal šiesty gol Detvy Říha. V 3. tretine už gol nepadol, a tak konečný výsledok zápasu je Detva-Skalica 6:2. Líder tabuľky si zvýšil náskok na jej čele.
HC 07 Orin Detva - HK Skalica 6:2 (1:1, 5:1, 0:0)
Góly:
18. P. Fekiač, 21. Škvaridlo, 21. Hrušík, 30. R. Gašpar, 30. Jakubík, 40. L. Říha - 3. Šúry, 36. Kotzman, 291 divákov

predohrávka 13. kola:
MHC Martin "B" - HK ´95 Považská Bystrica 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly:
49. a 60. Dírer, 26. Jurášek - 5. J. Blaško, 104 divákov